Vinterklar bil: 4 tips til at holde bil om vinteren

Vinteren er den hårdeste tid for en bil i Danmark. Sne, is, salt og vand og alt derimellem udgør en cocktail for ekstra hurtig slitage på biler. I denne artikel får du effektive råd til at holde din bil om vinteren. Med en vinterklar bil øger du din egen og andres sikkerhed på vejene, og du sparer muligvis lidt på reparationsudgifter.  
Vinterklar bil: 4 tips til at holde bil om vinteren

Vinterklar bil: 4 tips til at holde bil om vinteren

Vinterklar bil: 4 tips til at holde bil om vinteren

Få godt udsyn og øg din sikkerhed

Klare og rene ruder er ikke kun dejligt at have i de mørke tider. Rene ruder ind- og udvendigt udgør også en sikkerhedsmæssig faktor om vinteren. Beskidte ruder, en mørk landevej og modkørende er derimod en farlig cocktail. Rengør dine ruder jævnligt i forbindelse med bilvask. Du kan bruge en hydrofobisk glasrens på ruderne udvendigt. Det gør, at vandet lynhurtigt perler af ved omkring 50 km/t. Du får bedre udsyn og vinduesviskerne får mindre arbejde at gøre. En normal glasrens kan selvfølgelig også gå an. Gode og bløde vinduesviskere giver godt udsyn og højner din sikkerhed om vinteren. Mærker du efter på dine vinduesviskere og gummiet er hårdt eller sprækket, er det tid til nye. Når temperaturen når omkring frysepunktet, og sneen begynder at falde, er der et par ”must haves” til bilen. Den tro væbner – isskraberen er essentiel at have. Så kan du få is og sne af ruder, lygter og nummerplade. Du kan gøre livet lidt lettere for dig selv ved at købe en afisningsspray. Den smelter isen og gør isen nemmere at få fjernet. Bruger du en hydrofobisk glasrens, vil du også opleve, at isen er nemmere at fjerne. Over tid fjerner afisningssprayen dog den hydrofobiske hinde, så der skal en ny applikation på. Det kan du gøre, når du vasker bil. Det sidste tip til godt udsyn er at have toppet op på sprinklervæske. Den skal selvfølgelig være frostsikret. Vi anbefaler at have ekstra sprinklervæske i bagagerummet. Så har du ekstra, hvis du løber tør. Læs flere tips til at gøre din bil vinterklar inden vinter.

Mindre dug og fugt i bilen

Våde sko og overtøj skaber fugt i bilen om vinteren. De lave temperaturer gør, at fugt ikke har mulighed for at tørre ud, hvis din bil ikke står i en opvarmet garage, eller du kører meget lange ture. Fugt og dermed dug er også træls, specielt når du skal afsted i bilen, og ruderne ikke er til at se ud af. Fugt har også betydning for bilens holdbarhed og integritet. For meget fugt i bilen over en lang periode kan nemlig facilitere rust i bunden af bilen. Bilens interiør kan også mugne. Vi anbefaler at bruge gummimåtter om vinteren og en gummimåtte til bagagerummet. Det minimerer muligheden for, at bilens tæpper bliver våde og dermed fugtige. Udover at gummimåtter holder vandet væk fra bunden af bilen, beskytter det også bilens tæpper mod salt og skidt. Derved holder bilens interiør sig også pænere over tid. Blade, jord og andet skidt bidrager til et dårligt indeklima og fugt i kabinen. En god støvsugning regelmæssigt bidrager til godt indeklima og holdbarheden af din bil over tid. For at minimere dug på ruderne kan du bruge en antidug spray, klud eller svamp på indersiden af din bils ruder.

Undgå døren fryser fast

De fleste af os har sikkert prøvet, at døren på bilen binder og ikke er til at få op. Det kan undgås ved at give gummilisterne en hurtig rengøring og noget silikone. Fat en klud og noget universalrengøringsmiddel og tør gummilisterne i dørene og ved bagagerummet af. Lad det tørre. Giv derefter alle gummilisterne en omgang med en silikonestift eller spray. Ved at bruge silikone på gummilisterne gør du dem smidige og minimerer chancen for, at de binder ved frost. Dette tip gør sig i særdeleshed gældende på ældre biler, hvis gummiet kan være udtørret og hårdt.

Hold bilen ren og spar penge

En ren bil er en dejlig bil at køre i. Det er dog ikke kun dejligt at køre i en ren bil. Det kan nemlig minimere slitage og rust på din bil, hvis du holder den ren over vinteren. En god forudsætning for vinteren er at have klargjort den og givet lakken en form for beskyttelse. En beskyttende lakforsegler gør bilen nemmere at gøre rent og giver bilens lak mere glans. Vask din bil grundigt. Salt, snavs og vand kan øge slitage på din bil og chancen for at rust får fat. Vi anbefaler, at du vasker din bil regelmæssigt i vinterperioden. Når du vasker din bil, kan du med fordel give nogle steder på bilen lidt ekstra fokus. Giv hjulkasser, undersiden af døre og ekstra beskidte steder på undersiden af bilen, du kan komme til, en god tur med en børste og sæbevand. Læs mere om bilvask. Vi håber, at disse tips hjælper dig med at gøre din bil vinterklar og komme godt gennem vinteren.

Reading next

Ved denne hastighed får du et klip i kørekortet
Saphe sponsorerer Kenn Bach Racing for sæsonen 2020