Måske årets vigtigste julegave?

Måske årets vigtigste julegave?

Måske årets vigtigste julegave?

Måske årets vigtigste julegave?

Hænger julen i en tynd tråd, fordi du har brugt hele budgettet på uforudsete fartbøder? Så har vi svaret lige her. Bliv klogere på, hvorfor du måske har oplevet et øget antal fartbøder i år, og hvordan du kan spare penge med en Saphe trafikalarm på mere end en måde.

Svimlende summer til statskassen og et dyrt politiforlig

I 2020 havde politiet 447.806 bødesager på baggrund af hastighedsoverskridelser målt af politiets ubemandede stærekasser og mobile fotovogne. I alt svarede det til imponerende 618.240.000 kr. til den danske statskasse. Fordelt vil det svare til 1.500 kr. pr. forseelse (Kilde: Bilbasen).

Siden 2020 har politiet ikke sparet på indsatsen imod fartovertrædelse på de danske veje, tværtimod har de skruet op på flere parametre. Som følge af politiforliget har politiet i 2022 iværksat indsatser der ikke kun skal bidrage til mere sikkerhed i trafikken, men også være med til at finansiere beslutningen om 450 nye betjente og nye nærstationer.

Nye tiltag i 2022:

 • 20% højere fartbøder
 • 25 ekstra fotovogne på de danske veje
 • Nye og forbedrede fartpistoler, som kan måle din hastighed på en langt længere afstand.

Alt i alt må vi konkludere, at tallene fra 2020 kun vil stige i fremtiden, da det nu er både dyrere og nemmere at få en fartbøde. Så føler du, at du har været ekstra uheldig med fartbøderne i år, så er det måske slet ikke så mærkeligt.

Spar på brændstoffet

En god måde at spare på brændstoffet er, ved at køre langsommere. Det er en logik, vi alle har forstået. MEN det er nemmere sagt end gjort. Den tunge fod på speederen er en dårlig vane, som vi ubevidst glemmer at løfte i en travl hverdag. Med den nye Saphe Drive Pro trafikalarm vil du være godt hjulpen i sådanne situationer.

Med Saphe Drive Pro får du:

 • Vist din aktuelle hastighed
 • De gældende hastighedsgrænser på alle større veje i Danmark
 • En hastighedsassistent, som gør dig opmærksom på når fartgrænsen overskrides

At sænke hastigheden med blot få kilometer, kan give gevinster i det store billede. Ved at sænke hastigheden eksempelvis fra 121 km/t, bliver dit brændstofforbrug reduceret med:

 • 2,4% ved en hastighedsnedsættelse med 2 km/t
 • 5,8% ved en hastighedsnedsættelse med 5 km/t
 • 10,3% ved en hastighedsnedsættelse med 10 km/t
 • 14,3% ved en hastighedsnedsættelse med 15 km/t

Læs hele artiklen her

Undgå fartbøden

Ikke nok med at energipriserne er på himmelflugt, så er det (som beskrevet) også blevet 20% dyrere at få en fartbøde. Hvor laveste bødetakst før årsskiftet var 1.000 kr. ved overtrædelse af fartgrænsen, er denne nu på 1.200 kr. Hos Saphe er vi verdensmester i at hjælpe dig med at fokusere i trafikken, så du undgår fartbøder og ulykker. Med Danmarks største trafiknetværk hjælper vi hinanden med at indrapportere, så du altid kan se forud og være forberedt på, hvad der sker i trafikken.

Bliv klogere på de nye bødetakster her

Med Saphe Drive Pro er vi ekstra godt hjulpen. Her bliver du nemlig alarmeret tydeligt og tidligt med nye optimerede funktioner:

 • Bliv alarmeret for politiets nye fartpistoler inden det er for sent.
 • Alarmering via tydelige ikoner, så du ved hvad du skal være opmærksom på ude i trafikken.
 • Se distancen til den nærmeste hændelse.

Reading next

Din guide til betaling af vejafgifter og miljøzoner i EU
Guide til kør-selv-skiferie i Sydeuropa