Landevejene er de farligste

Landevejene er de farligste

Landevejene er de farligste

Landevejene er de farligste

Føler du dig mest tryg, når du kører på landeveje?

Det gør mange danske bilister, selvom ulykkestal fra Vejdirektoratet viser noget helt andet. Dette kan blandt andet være en forklaring på, hvorfor tendensen til at overtræde hastighedsgrænserne særligt ses på landevejene. Hele to ud af tre dødsulykker sker på disse strækninger, hvor for høj fart er involveret i over halvdelen af tilfældene.

Hver 6. danske bilist kører for stærkt

Hver 6. bilist svarer i en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Wilke, at de ofte eller en gang imellem kører 100 km/t eller mere på 80 km/t strækninger. Det er en vane, der både er risikabel for bilisterne selv og samtidig skaber utryghed for alle andre.

Ifølge undersøgelsen med 4.814 adspurgte bilister er der forskel på hvilke aldersgrupper, der oftest kører for stærkt. Tallene fra undersøgelsen viser nemlig, at hver fjerde mellem 17-34 år kører for stærkt på landevejene. Herunder kan du se, hvor mange bilister der i alt svarede, at de kører for stærkt enten meget ofte, ofte eller en gang imellem:

  • 17-34-årige: 25 %
  • 35-50-årige: 22 %
  • 51-65-årige: 14 %
  • 66+: 7 %
  • Gennemsnit: 17 %

Saphe vil omvende falsk tryghed til reel tryghed

Hos Saphe vil vi gerne sikre, at det ikke kun er en falsk tryghed, du mærker, når du bevæger dig ud på nogle af de farligste strækninger i landet, hvor trafikken er mere uforudsigelig. Der skal ikke meget til, før der kan ske noget pludseligt, der kan ende galt. Og sker det, så har selv en lille hastighedsoverskridelse en stor betydning for ulykkens omfang. Med vores nye introduktion til en indbygget hastighedsassistent i vores nye Saphe Pro trafikalarm med farveskærm, bliver du påmindet, når du kører for stærkt i forhold til de tilladte hastighedsgrænser på større veje og motorveje i Danmark. Den hyppige påmindelse om farten skal bidrage til, at vi undgår at køre for stærkt, men kører efter forholdene, så vi oplever en større trafiksikkerhed for alle og mindsker ulykker.

Reading next

5 ”must haves” i din bil
3 ting alle bør gøre mere i trafikken