3 ting alle bør gøre mere i trafikken

Skab mere ro for dig selv og andre i trafikken, så øger vi sammen trygheden i trafikken. Bliv inspireret af disse tre råd til at minimere irritation og vrede i trafikken for dig selv og andre. Vi vil ikke pege fingre ad nogen, vi vil blot inspirere, så du kan nyde bilturen.

3 ting alle bør gøre mere i trafikken

3 ting alle bør gøre mere i trafikken

3 ting alle bør gøre mere i trafikken

Giv plads

Giv plads og vis hensyn til andre bilister. Mange bilister mener faktisk, at de giver god plads, men vi kan blive bedre. Tænk over disse tre ting, når du kører i din bil:

  • Hold afstand
  • Hold til højre
  • Vis hensyn, selvom der er tæt trafik

Når vi giver plads til hinanden, flyder trafikken bedre, selvom man ikke skulle tro det. Ved at holde til højre og vise hensyn til andre bilister i trafikken udnyttes kapaciteten på vejen bedst muligt.

Vær til stede

Bilen kan være et frirum for mange. Du kan lytte til din favorit podcast, synge med på gamle hits eller blot være i nuet. For maksimal afstresning mens du kører, anbefaler vi:

  • Vælg din podcast, musik eller radiokanal, inden du kører og læg din telefon fra dig
  • Fokusér på trafikken
  • Hav en Saphe trafikalarm inden for dit synsfelt, så kan du blive opdateret på trafikken uden at fjerne fokus fra vejen

Uopmærksomhed i trafikken kan have fatale konsekvenser. Faktisk kan uopmærksomhed være med til at forklare 61 % af alle dødsulykker i trafikken. Derfor anbefaler vi at sætte rammerne for, at du kan fokusere mest muligt på vejen og trafikken, inden du kører. På den måde, sætter du de bedste forudsætninger for, at du kan nyde din tur.

Vær forudsigelig

Uhensigtsmæssig fart og uforudsigelig kørsel kan ikke kun gå udover dig, men også dem omkring dig.

Nogle af de ting der irriterer bilister mest, er bilister der; kører for tæt på forankørende, ikke holder til højre, ikke fletter rigtigt og ikke blinker af. For høj og for lav hastighed er også irriterende, konkluderer en undersøgelse ved Vejdirektoratet. Vi anbefaler derfor, at du prøver at:

  • Køre flydende med afstand
  • Give tegn
  • Følge vejtypens hastighed og regler

Disse tre ting kan give mere ro for dig som bilist og samtidig gøre andre bilister mere rolige, fordi du dermed kører mere forudsigeligt. Rolige og hensigtsmæssige bilister skaber en god grobund for tryghed i trafikken, så vi alle kan nyde vores tur i bilen.

God trafikkultur skaber ikke sig selv. Som det meste skal vi selv gå forrest, før andre følger med. Nogle gange kan det også være hensigtsmæssigt at være god til at bruge sin indre ”pyt-knap” og ikke altid kræve sin ret.

Hos Saphe oplever vi, at en stor del af vores brugere er rigtig gode til at melde trafikale hændelser ind. Det skaber tryghed for hele Saphe trafikfællesskab, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for.

Vi håber, at disse tre ting gør, at du kan nyde din tur endnu mere.

Har du ikke en Saphe trafikalarm i din bil endnu, kan du finde den, der passer dine behov her.

Vil du læse mere om, hvad du kan gøre for at køre mere sikkert og stressfrit i trafikken? Vi har samlet tips og tricks til trafikken.

Reading next

Landevejene er de farligste
Nyt år – nye bødetakster