5 ”must haves” i din bil

5 ”must haves” i din bil

5 ”must haves” i din bil

5 ”must haves” i din bil

Kan du vinge disse fem ting af? Som pendler eller weekend-bilist kan vi alle drage fordel af at have nogle bestemte ting i bilen. De kan hjælpe dig med at holde bilen i god stand og holde fokus på vejen. I denne artikel gennemgår vi fem ting, vi anbefaler, at du har i din bil.

Spray til indvendig rengøring

Har kabinen brug for en overhaling, eller er der kommet en plet på sædet? Vi anbefaler at have en universal rengøringsspray, eller en ”all purpose cleaner” i din bil. En APC kan bruges til alt indvendigt i din bil. Af den grund, er den rar at have med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Når du har en sprayflaske med i bilen, kan det være lidt lettere at give overfladerne en hurtig tur. Sprøjt APC’en på en klud, eller på fladen, og tør det af. Det tager ikke mange minutter og din bil ser ny ud igen.

Spray til udvendig brug

De fleste af os har sikkert prøvet at komme ud til sin bil for at se en stor fugleklat på taget. I sig selv ser det ærgerligt ud. Hvor det bliver endnu mere ærgerligt, er at fugleklatter, specielt i sommerens sol, kan ødelægge klarlakken på din bil. Når du ser en fugleklat på din bil, gælder det om at få den fjernet relativt hurtigt. Det er her, at en sprayvoks eller en vandfri vaskspray er god at have ved hånden.

Sprøjt det på fugleklatten, læg en mikrofiberklud over, sprøjt på kluden over klatten og vent lidt. Din valgte spray opløser fugleklatten langsomt, hvorefter du kan løfte kluden af. Undgå at slæbe kluden over lakken, så undgår du at ridse din bil.

Herefter burde lakken være ren. Giv lakken et ekstra sprøjt og tør efter.

Du kan også bruge din udvendige spray, efter du har vasket bil. En sprayvoks giver lakken beskyttelse og giver ekstra glans. Ligeledes kan sprayvoksen fjerne vandpletter, eller hvis du eller vaskehallen har overset et sted under bilvasken.

Et bonusråd til at få følelsen af en ren bil er at rengøre dine ruder udvendigt. Rene ruder højner også din sikkerhed, specielt om vinteren. Sprøjt glasrens på ruderne og tør det af med en mikrofiberklud. Tør efter med en tør klud og du skulle gerne have klare ruder og følelsen af ren bil.

Synes du, de her anbefalinger hjælper dig? Der er flere gode råd, tips og tricks her.

Mikrofiberklude

Med en spray til indvendig og en til udvendig rengøring, skal du selvfølgelig have noget at tørre produkterne af med.

Vi anbefaler mikrofiberklude af god kvalitet. Mikrofiberklude har en fantastisk evne til at indkapsle skidt i modsætning til viskestykker eller håndklæder. Det betyder færre ridser på din bil og en renere overflade med mindre arbejde.

Saphe trafikalarm

En liste over ”must haves” i en bil vil ikke være fuldendt uden en Saphe trafikalarm i bilen.

Selvom Saphe trafikalarmer er små i størrelse, giver de stor glæde – både som øget tryghed i trafikken, men måske også for pengepungen.

En Saphe trafikalarm kan nemlig spare dig for fartbøder i trafikken, fordi du får alarm ved fotovogne og stærekasser.

Den kan også øge din tryghed i trafikken. En Saphe trafikalarm giver dig besked om ulykker og bil i nødsporet forude. På den måde kan du altid være på forkant med hændelser i trafikken, og derved undgår du ubehagelige overraskelser.

Saphe trafikalarmer indeholder data på over 100.000 faste fartkameraer og virker i 97 lande. Så du kan roligt køre i udlandet med samme sikkerhed som i Danmark.

Har du ikke en Saphe trafikalarm endnu, kan du finder den, der passer dine behov bedst her.

Snacks & vand

De fleste af os kan godt lide at blive positivt overrasket og bliver højst sandsynligt sulten eller tørstig på et tidspunkt under kørsel. Af den grund, anbefaler vi at ”gemme” nogle snacks og en flaske vand i handskerummet.

Om du holder i kø, kom ud ad døren uden morgenmad eller blot har brug for noget at spise eller drikke undervejs, er det godt at gemme lidt godter i handskerummet.

Har du kunne vinge de fem ting af, eller skal du ud at købe lidt ind?

*Vi anbefaler altid at have et førstehjælpskit, refleksvest, advarselstrekant, isskraber og ekstra sprinklervæske i din bil.

Reading next

I førersædet med Mikkel Thomsager
Landevejene er de farligste