I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional

I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional

I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional

I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional

Parret bag den inspirerende Instagram profil unconvantional_dk, Malene og Aske, gør op med det budgettyngende københavnske boligmarked. De har havudsigt, skovkig og tagterrasse, når de har behov, krydret med et lyst køkken-alrum til en brøkdel af prisen.

De bor nemlig, næsten, hvor de har lyst til i deres hjem på hjul i det københavnske.

Efter flere år med en kurs mod det næste højragende bjergpas i Europa kaldte uddannelseslivet for Malene og Aske. Det rullende hjem var en ombygget VW Transporter, der klarede ærterne fint. Så hvorfor ikke bare blive ved med at bo i en ”van” selvom bjergene blev byttet ud med storby?

Vi har spurgt Malene og Aske om deres oplevelser med biler, og hvorfor de elsker dem så meget. Få også deres bedste bilråd med på vejen.

1. Hvad var jeres første bil?

Den første bil, vi købte sammen, var en VW Transporter T5 fra 2008 med mellemhøjt tag og serviceblink. Vi havde kun været kærester i fire måneder, men vores fælles drøm om at ombygge en bil til van tog os en grå tirsdag til Vejle. Vi faldt pladask for det hvide lyn, der tidligere havde kørt som servicebil. Selvom Aske har været bilejer af flere gange, føltes det vildt at stå med nøglerne til vores ultimative drøm i hånden. Vi brugte efterfølgende flere måneder på at udtænke den bedste opbygning af bilen, isolere, konstruere og genopbygge den, så vi i september 2019 kunne drage ud på eventyr on the road. Vi brugte tre vidunderlige måneder på at køre de sydeuropæiske landeveje tynde, og selvom sne og kulde til sidst indhentede os, ville vi elske at have fortsat.

2. Hvad elsker I mest ved at køre bil?

At køre bil er for os lig frihed. Vi advokerer for, at eventyr aldrig ligger langt væk, og selvom vi elsker at rejse og møde verden til fods og på cykel, har man med en bil talløse muligheder for at udforske nye steder. Det oplevede vi særligt, da vi kørte i van i Europa, hvor bilen var det det ultimative omdrejningspunkt for vores hverdag og de oplevelser, der fulgte med. For os er vores bil meget mere end bare et transportmiddel; det er et hjem, og et rum, der indbyder til gode snakke, ro, kreativitet og nye eventyr.

3. Hvad er jeres bedste bilminde?

At ombygge en bil til van og efterfølgende drage ud på eventyr i den, er en af de bedste beslutninger, vi nogensinde har truffet. At vågne op til morgendis ved foden af bjerge, køre gennem grønne olivendale og at lave pandekager på Trangia til havudsigt gjorde hver dag til et nyt eventyr. At kaste os ud i bilprojekter er blevet et tema for vores fælles liv. Vi købte nemlig for godt et halvt år siden en Peugeot J5 autocamper med 30 år på bagen. Camperen viste sig at være i værre stand end forventet. Derfor har vi de sidste måneder knoklet for at gøre den klar til beboelse. Mange arbejdstimer senere er vi nu flyttet ind i vores rullende hjem. Det skal næste år være vores base i København, hvor vi begge studerer.

4. Hvad er det sidste, I har købt til jeres bil?

Vi har længe haft planer om at indbygge en lille brændeovn i vores camper, der kan bidrage med varme og hygge, når minusgraderne rammer. Efter flere forsendelsesproblemer er den endelig kommet med posten, og vi glæder os til at installere og afprøve den. Som bilejer opdager man hurtigt, at der altid er noget, der kan optimeres, fikses eller tilkøbes – at have bil er ikke altid en billig affære.

5. Hvad er jeres bedste bilråd?

Når man køber bil på den måde, vi har gjort, skal man være klar på, at det ofte bliver dyrere end forventet. Til gengæld er der mange muligheder i at have bil og bolig samlet i ét, og det er en spændende og givende proces at renovere og udtænke kreative løsninger til at bo småt men godt. Derudover er det en blessing at have en bilkyndig bekendt på linjen, hvis motoriske problemer skulle opstå (det hænder jo indimellem, når man køber en bil med år på bagen). Hvis du overvejer at prøve kræfter med vanlivet eller livet som rullende nomade er vores bedste råd; gør det – selvom det kræver stamina, vil det give dig så meget igen på oplevelseskontoen!

Om "I førersædet"

I førersædet er en interview-serie, hvor vi spørger ind til de medvirkendes forhold til biler. Vi ønsker at dele de sjove historier og spændende oplevelser, de har haft med deres biler gennem livet. Konceptet er simpelt: Fem faste spørgsmål og en række knivskarpe svar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få I førersædet direkte i din indbakke.

700.000 danske bilister har en trafikalarm monteret i deres bil og af god grund. Vi hjælper med at højne sikkerheden for dig, der har en Saphe trafikalarm, og sparer dig for fartbøder, fordi vi har Danmarks bedste trafikfællesskab.

Læs alle I førersædet interviews lige her.

Reading next

I førersædet med Ebbe Sommerlund
I førersædet med Bettina Bøjstrup