I førersædet med Ebbe Sommerlund

I førersædet med Ebbe Sommerlund

I førersædet med Ebbe Sommerlund

I førersædet med Ebbe Sommerlund

Ebbe Sommerlund er manden, du skal kende, hvis du skal vide noget om biler. Ebbe er mangeårig biljournalist og en del af Youtube-kanalen High on Cars samt journalist på biltorvet.dk. Han er altid god for en fun-fact om tændingsrækkefølgen i en Mercedes S-klasse, ladetrykket på en BMW M2, eller hvornår det nu lige var Volvo stoppede med at lave 5-benede motorer. Ebbe er også god for nogle gode forbrugertips, når High on Cars kameraet ruller, eller skrivelysten melder sig. Selvom nye biler er hurtige og fyldt med den nyeste teknologi, føler Ebbe sig måske mest hjemme i en bil af ældre dato. Ebbe har i alt fald udtalt, at han "aldrig vil købe en ny bil".

Vi har spurgt ind til Ebbe Sommerlunds oplevelser med biler, og hvorfor han elsker dem så meget. Få også Ebbes bedste bilråd med.

1. Hvad var din første bil?

Jeg købte en Honda Civic 1,3 Hondamatic for 3.000 kr. på den Blå Avis. Hentede en bunke reservedele i Sønderjylland, fik en fartbøde på vej hjem, hvorefter jeg opdagede, at bilen var så rådden, at den ikke kunne synes.

2. Hvad elsker du mest ved at køre bil?

At jeg bestemmer – det er et frirum. Desværre vil mange nye biler gerne bestemme en hel masse selv.

3. Hvad er dit bedste bilminde?

Jeg har enormt dårlig hukommelse, og har oplevet virkelig meget med biler. Men det kunne være at køre fra Nordkap i en Smart Crossblade, eller da jeg var akkrediteret fotograf på Las Vegas Dragstrip på en dag, hvor en håndfuld Topfuel-dragstere kørte få meter fra mig.

4. Hvad er det sidste, du har købt til din bil?

Oktan 100 – det kan godt være, at min Saab kun kostede 10.000 kr. i indkøb, men den vil bare gerne i baren. Nå ja, og så et nyt batteri.

5. Hvad er dit bedste bilråd?

To gode råd – husk at købe med hjertet – det har jeg ikke altid selv gjort, og det fortryder jeg. Uanset hvad du køber, koster det penge, så du skal ikke spare på bilglæden. Det andet råd er mere fornuftigt: Hav en separat bilkonto til uforudsete udgifter, det er et must, når man ikke kører helt nye biler.

Om "I førersædet"

I førersædet er en interview-serie, hvor vi spørger ind til de medvirkendes forhold til deres biler. Vi ønsker at dele de sjove historier og spændende oplevelser, de har haft med deres biler gennem livet. Konceptet er simpelt: Fem faste spørgsmål og en række knivskarpe svar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få I førersædet direkte i din indbakke.

700.000 danske bilister har en trafikalarm monteret i deres bil og af god grund. Vi hjælper med at højne sikkerheden for dig, der har en Saphe trafikalarm, og sparer dig for fartbøder, fordi vi har Danmarks bedste trafikfællesskab.

Læs alle I førersædet interviews lige her.

Reading next

Nyt år – nye bødetakster
I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional