I førersædet med Bettina Bøjstrup

I førersædet med Bettina Bøjstrup

I førersædet med Bettina Bøjstrup

I førersædet med Bettina Bøjstrup

Bettina Bøjstrup lever for eskapismen - eventyret og de små getaways fra hverdagen. Hendes tro følgesvend, en gammel olivengrøn Volkswagen T3 Caravelle, og en god portion eventyrlyst pryder Bettinas inspirerende Instagram profil omkring livet med en van.

Bettina har også nedfældet alt, der er værd at vide om livsstilen ”vanlife” og fortællinger fra danske vanlife´ere i bogen eVANtyr.

Vi har spurgt ind til Bettina Bøjstrups oplevelser med biler, og hvorfor hun elsker dem så meget. Få også Bettinas bedste bilråd med.

1. Hvad var din første bil?

Min første bil købte jeg sammen med min kæreste for 4 år siden. Det var en Volkswagen T3 Caravelle fra 1988. Det er min første bil, og en bil som jeg på nuværende tidspunkt ikke forestiller mig, at jeg nogensinde vil skille mig af med igen. Den bil har været - og er stadig, kilden til mange gode oplevelser.

2. Hvad elsker du mest ved at køre bil?

Det jeg elsker allermest ved at køre i min VW T3 er selve køreturen. For mig handler det aldrig om, at jeg bare skal fra A til B. Jeg gør altid køreturen til en del af rejsen, og jeg tager gerne landevejen i stedet for motorvejen. På den måde føler jeg, at jeg oplever mest muligt på min køretur.

3. Hvad er dit bedste bilminde?

En VW T3 - eller bare hvilken som helst anden bil man kan sove i, er i følge mig, bare kilden til mange gode oplevelser. Jeg har svært ved at pege på ét minde som det bedste, men køreturen til Italien i min gamle VW T3 må helt sikkert ligge i top-3. Venner og familie var meget skeptiske over, at min kæreste og jeg ville køre så langt i sådan en gammel bil, og mange havde ikke tiltro til, at bilen ville klare turen. Vi kom dog til Norditalien og hjem igen. Det eneste der skete var, at vi tabte udstødningsrøret et sted i Tyskland. Problemet var dog ikke større, end at vi svingede ind forbi det nærmeste VW-værksted og fik svejset udstødningsrøret på igen.

Køreturen til Italien er et af mine bedste minder, da jeg fik en følelse af at føle mig helt fri. På vejen mod vores slutdestination var det kun vejene som satte en begrænsning for hvilken vej, vi ville køre. Vi havde ikke et hotel, vi skulle nå på en bestemt tid, og vi bestemte mere eller mindre selv, hvor vi havde lyst til at overnatte - selvfølgelig inden for lovens grænser. Netop sådan en frihed er det som livet i en van kan give.

4. Hvad er det sidste, du har købt til din bil?

Det sidste jeg har købt til min VW T3, var et dieselvarmefyr og et køleskab med fryser fra Webasto. Det er bare guld værd at kunne få lidt varme i bilen, de morgener hvor det er lidt koldt at krybe ud af soveposen. Det er også altid rart at kunne tage en kold læskedrik fra køleskabet i de varme sommermåneder.

5. Hvad er dit bedste bilråd?

Overvejer du at anskaffer dig en gammel veteranbil, skal du have lyst til at rode med mekanik samt få beskidte fingre selv. Der er altid noget som skal laves og vedligeholdes. Skal man køre til mekanikken med dette hver gang, kan mekanikerregningen hurtig løbe løbsk. Heldigvis kan man finde gode gør-det-selv guides på YouTube. Et andet godt råd hvis du ønsker at afprøve vanlife er at leje én i første omgang, for at finde ud af om vanlife er noget for dig.

Om "I førersædet"

I førersædet er en interview-serie, hvor vi spørger ind til de medvirkendes forhold til biler. Vi ønsker at dele de sjove historier og spændende oplevelser, de har haft med deres biler gennem livet. Konceptet er simpelt. Fem faste spørgsmål og en række knivskarpe svar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få I førersædet direkte i din indbakke.

700.000 danske bilister har en trafikalarm monteret i deres bil og af god grund. Vi hjælper med at højne sikkerheden for dig, der har en Saphe trafikalarm, og sparer dig for fartbøder, fordi vi har Danmarks bedste trafikfællesskab.

Læs alle I førersædet interviews lige her.

Reading next

I førersædet med Malene & Aske fra Unconvantional
I førersædet med Joachim Kay Stender