I førersædet med Joachim Kay Stender

I førersædet med Joachim Kay Stender

I førersædet med Joachim Kay Stender

I førersædet med Joachim Kay Stender

Joachim Kay Stender er stor bilentusiast med en forkærlighed for tyske og analoge biler. Med et dusin BMWer og en håndfuld Porscher vidner det om, at Joachim ikke kan lade være med at udforske nye biler. Joachim udforsker også nye biler i hans arbejde som marketingansvarlig for leasingselskabet Granturismo Cars. Du har måske allerede set Joachims eksplicitte og ærlige videoer med eksklusive biler. Videoerne er vokset til en af Danmarks største bilrelaterede kanaler på sociale medier.

Vi har spurgt ind til Joachim Kay Stenders oplevelser med biler, og hvorfor han elsker dem så meget. Få også Joachims bedste bilråd med.

1. Hvad var din første bil?

Min første bil var en 25.000 kilometers, helt original BMW e36 318iS coupe med manuel gear. Hvis jeg havde beholdt den i dag, havde den været mange penge værd. Jeg glemmer aldrig duften af en urørt, original bil fra 1994. Det var som at snuse til evigheden! En sand tidslomme!

2. Hvad elsker du mest ved at køre bil?

At få rum til at tænke over min tilværelse. At mærke min bil. Føle hvad ingeniørerne ville opnå, da de f.eks. byggede min Porsche 911 Turbo. Jeg elsker også vores danske landskab, de små snoede veje og det bakkede terræn på Midtsjælland.

3. Hvad er dit bedste bilminde?

Da jeg fik min første Porsche. Jeg hentede den selv i Sydtyskland i 2012. Det var en Porsche Boxster 986 2.5 med manuel gear. På vej hjem på Autobahn sad jeg med tårer i øjnene over endelig at eje en Porsche. Jeg glemmer det aldrig. Græder jeg tit i mine biler spørger I? Ja! F.eks. da jeg var tæt på at køre galt i min Focus RS MK3 i 2018 på Nürburgring.

4. Hvad er det sidste, du har købt til din bil?

Jeg laver så vidt muligt selv service på mine biler, da jeg faktisk elsker at arbejde med dem. Har netop skiftet olie og filter på min Volvo XC90 D5 AWD R-design. Så det er det sidste, jeg har købt.

5. Hvad er dit bedste bilråd?

Sælg dit sommerhus og brug rub og stub på den bil, du altid har drømt om. Er det økonomisk ansvarligt? Ja, da dit sommerhus sikkert er så grimt alligevel, at du ikke får det solgt. En Jaguar XJ220 er både pænere og en bedre investering.

Prøv nu at gøre dit liv interessant fremfor at fokusere på din pension. Du er sikkert død, inden du når at bruge den alligevel.

Om "I førersædet"

I førersædet er en interview-serie, hvor vi spørger ind til de medvirkendes forhold til deres biler. Vi ønsker at dele de sjove historier og spændende oplevelser, de har haft med deres biler gennem livet. Konceptet er simpelt: Fem faste spørgsmål og en række knivskarpe svar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få I førersædet direkte i din indbakke.

Læs alle I førersædet interviews lige her.

Reading next

I førersædet med Bettina Bøjstrup
Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser