Her er 5 ting, du ikke vidste om politiets nye fotovogne!

Her er 5 ting, du ikke vidste om politiets nye fotovogne!

Her er 5 ting, du ikke vidste om politiets nye fotovogne!

Her er 5 ting, du ikke vidste om politiets nye fotovogne!

Hjertet sidder oppe i halsen og kuldegysninger løber ned ad ryggen, når det røde blitz rammer dig i bilen. Det er ikke sjovt at møde en fotovogn i trafikken, da det oftest kan ende i dyre bøder eller klip i kørekortet! Vi har derfor samlet 5 facts, som du måske ikke vidste om politiets nye fotovogne, så du kan blive godt kørende i trafikken.

1. Ford Transit Custom

Den første overraskelse er, at du nu ikke længere kun skal holde øje med den klassiske VW Transporter. Politiets 25 nye fotovogne er nemlig af mærket Ford Transit Custom. Så vær opmærksom, når du ser disse nye køretøjer på vejene.

2. Fotograferer i begge retninger og på tværs af vejbaner

Nej, du kan ikke gemme dig. Fotovognene er udstyret med laserudstyr, der kan måle hastigheden på tværs af fire vejbaner samtidigt. Uanset hvilken bane du befinder dig i, vil blitzen aktiveres, hvis du kører for hurtigt. Med politiets nye fotovogne bliver du også målt, hvis du kører i den modsatte retning væk fra fotovognen.

3. Trådløst kamera

Politiet har gjort det sværere for bilister at opdage fotovognene. Kameraet i de nye vogne kan sættes op trådløst, så der kan måles hastigheder på flere steder. Det betyder, at politiet kan skjule sig bedre og overraske dem, der kører for stærkt. Så vær ekstra opmærksom på dine hastighedsvaner.

4. Billedkvalitet i HD-opløsning

Hvis du troede, at billeder taget af fotovogne var slørede og uklare, så kan du tro om igen. Billedkvaliteten er blevet forbedret i de nye fotovogne, hvilket betyder, at politiet kan tage endnu skarpere og mere detaljerede billeder af køretøjer, så de kan bevise, hvem der kørte bilen.

5. Nu kan du også blive blitzet på motorcykel

Fotovogne kunne tidligere ikke "se" bagud, hvilket gav motorcyklister en vis beskyttelse mod dem. Men nu er det ændret. I marts i år lykkedes det for første gang en ATK-operatør at blitze en motorcyklist på Farøbroen. Dette viser, at motorcyklister nu også kan blive fanget af fotovognene.

Disse oplysninger om politiets nye fotovogne viser, at de i den grad har intensiveret deres indsats imod fartsyndere på de danske veje. Derfor er det nu også tid til at du skal opgradere din Saphe trafikalarm. Med den nye Saphe Drive Pro er du nemlig sikker på at få en alarm i tide, når du møder politiets nye mobile enheder. Saphe Drive Pro kan advare helt op til 2 km før, hvor andre trafikalarmer kun kan vise 300 – 400 m før fartkontrollen. Hvilket er vigtigt, da politiets nye lasermålere også har en længere rækkevidde.

Reading next

Saphe og HERE indgår betydningsfuldt samarbejde
Langt på literen: 5 råd til miljøvenlig kørsel