Saphe og HERE indgår betydningsfuldt samarbejde

Med HERE som samarbejdspartner træder Saphe ind i en helt ny liga af data over vejnetværket i EU, hvilket baner vejen for en endnu bedre oplevelse og mere tryghed for vores brugere på de europæiske veje.

Saphe og HERE indgår betydningsfuldt samarbejde

Saphe og HERE indgår betydningsfuldt samarbejde

Saphe og HERE indgår betydningsfuldt samarbejde

Vi kan nu endelig offentliggøre, at vi i maj 2023 indgik et spændende partnerskab med den globale teknologigigant HERE. Ejet af virksomheder som Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz og Mitsubishi, er HERE den førende udbyder af lokaliseringsdata og kortlægning til bilproducenter på verdensplan. Deres imponerende netværk dækker over ikke mindre end 11,3 millioner kilometer vejnet i EU alene.

Bliv godt kørende i udlandet

Samarbejdet med HERE er specielt vigtigt for dig, der tager Saphe Premium med på køreturen ud over Danmarks grænser. Løbende vil vi udrulle data om hastighedsgrænser, så du også i udlandet kan modtage skiltevisning af aktuelle hastighedstavler og få en alarm, hvis du kører for hurtigt. Til en start udruller vi data fra de største veje i EU, som indbefatter motorveje, motortrafikveje og andre større trafikale knudeårer. Senere vil mindre villaveje og byzoner også blive inkluderet.

Er din bil udstyret med ISA?

Hastighed er ikke kun et vigtigt fokusområde for os hos Saphe. En ny EU-lov er trådt i kraft, der gælder alle nye bilmodeller. Fra juli 2022 skal alle nye biler være udstyret med et obligatorisk ISA-sikkerhedssystem (Intelligent Speed Adaption), der advarer føreren, hvis hastighedsgrænserne overskrides på en given strækning. Er din bil ikke udstyret med ISA, så kan Saphe Premium være et godt alternativ.

Er din bil en nyere model med ISA, så kan Saphe Premium stadig være til stor hjælp. Ofte sker skiltegenkendelse nemlig via kamera i disse nyere biler, hvilket medfører en række udfordringer så som manglende skiltning på ruten, dårlig sigtbarhed, tildækkede skilte, fejl i skiltning mm. Faktisk er kameragenkendelse kun 50% korrekt. Med Saphe (i samarbejde med HERE) er du ude over disse problematikker. Der er data om hastighedsgrænser kortlagt og ikke betinget af bilens kameragenkendelse.

Reading next

Fartkontrol i EU: Disse fartkontroller skal du være opmærksom på i Europa
Her er 5 ting, du ikke vidste om politiets nye fotovogne!