Bilferie i Danmark? Få inspiration til 5 unikke naturoplevelser

Bilferie i Danmark? Få inspiration til 5 unikke naturoplevelser

Bilferie i Danmark? Få inspiration til 5 unikke naturoplevelser

Bilferie i Danmark? Få inspiration til 5 unikke naturoplevelser

Det er officielt blevet sommer, og sommervejret omfavner heldigvis hele Danmark disse dage. Hos Saphe nyder vi at hoppe i bilen og køre ud og få en god oplevelse i Danmark med familie og venner. Vi har samlet fem destinationer til en sommer med unikke naturoplevelser, som alle er nemme at køre til i bil.

Er du bosat i Jylland, eller vil du på en længere tur fra Fyn eller Sjælland, har vi udvalgt to steder, der er værd at besøge i det jyske.

Nationalpark Vadehavet

Nationalparken Vadehavet er en af fem nationalparker i Danmark. Dét der gør nationalparken ved Vadehavet, beliggende i det vestlige Sønderjylland, speciel, er tidevandsområderne, der skaber et unikt økosystem.

I sommermånederne er der blandt andet gode chancer for at se spættede sæler. Dem kan du se på sandbankerne, hvor de hviler sig i solen. Udover sæler er der også mange fugle. Specielt i for- og efterår er der mellem 12 og 15 millioner trækfugle, der gør pitstop ved netop Vadehavet.

Nyder du at spise skaldyr, er der mulighed for at vade ud på de tørlagte østersbanker ved lavvande, hvor der er rig mulighed for at plukke østers.

Se mere på Nationalpark Vadehavet.

Lille Vildmose

Med sit 76 kvadratkilometer store naturareal sydøst for Aalborg lægger Lille Vildmose bopæl til mange konge- og havørne. Det er faktisk et af de eneste steder, du kan opleve de store fugle i Danmark. Udover fuglene og den meget varierede natur, er det også muligt at opleve blandet andet elge. Andre dyr, som traner, vildsvin og krondyr kan også ses her.

Få overblik over det smukke landskab, og gå op i et af de mange tårne fordelt rundt i Lille Vildmose. Du kan også blive siddende i bilen og køre rundt i området, da det er indhegnet og markeret med færiste, så biler nemt kan køre i området.

Kør forbi Lille Vildmose Centeret eller prøv lykken selv.

Svanninge Bakker

”Alperne” skyder sig op hele 126 meter over havets overflade på det sydlige Fyn. Udover de bugtende bakker ligger Svanninge Bakker også hjem til den lille og meget sjældne hasselmus. Området er oplagt til korte eller lange gåture. Der er i alt 35 kilometer opmærkede ruter.

Lær mere om Svanninge Bakker.

På Sjælland har vi fundet to steder, vi anbefaler til weekendturen. Her kan du både opleve flot natur og måske blive lidt klogere.

Nationalpark Skjoldungernes Land

Den ene af to nationalparker på Sjælland tilbyder et mix af kulturhistorie og naturoplevelser. Her kan du gå på opdagelse i de midtsjællandske løvskove og blive klogere på jernalderen og vikingetiden.

Tag på gåtur i Natura 2000 området i Bidstrup Skovene. Her kan du gå rundt i de 100 meter høje bakker og nyde det varierende skovlandskab og dets kildeudspring.

Er du mere til det historiske, kan du køre forbi Gl. Lejre. Her kan du opleve gravhøje og bygninger fra jernalderens og vikingetidens magtcentrum.

Få overblik over Nationalpark Skjoldungernes Land.

Røsnæs

Røsnæs

Hop i bilen og kør til Sjællands vestligste punkt, nemlig Røsnæs halvøen. Her kan du opleve natur, der er skabt af en gletsjer fra istiden. Udsigtspunkter er der mange af i det åbne og kuperede terræn. Der er markerede vandreruter fra to til 25 kilometer. Ruterne bringer dig forbi nogle af de 13 ”landmarks”, der på bedste vis iscenesætter landskabet og fortæller historier om Røsnæs.

Der er gode chancer for sol og tørvejr, Røsnæs har nemlig tæt på 100 solskinstimer mere end det danske gennemsnit og oplever cirka 140 mm mindre nedbør.

Find information om Røsnæs.

Sikker færden på de danske sommerveje med vores trafikalarmer

Mange danskere vil højst sandsynligt holde sommerferie hjemme i år. Det kan give øget trafik på vejene – i særdeleshed i nærheden af attraktioner og seværdigheder. Vi opfordrer altid til at køre inden for lovens rammer.

En rapport fra EU-Kommissionen viser, at omkring en tredjedel af alle fatale færdselsuheld er relateret til fart. Det er ikke overraskende, at fart er en af de største syndere i forbindelse med færdselsuheld.

At køre for stærkt kan være en bevidst eller ubevidst handling. En lille brøkdel vil måske stå ved, at de bevidst kører for stærkt i trafikken. Langt størstedelen af alle bilister kører dog af og til ubevidst for stærkt. Læs hvorfor det af og til sker her.

En trafikalarm fra Saphe hjælper dig med at holde øje med farten samtidig med, at den advarer dig, hvis der er sket en ulykke. Se vores trafikalarmer her.

Reading next

Hold ekstra fokus i trafikken! Politiet gennemføre en skærpet indsats mod uopmærksomme bilister.
Derfor anbefaler vi, at GPS-lokalitet altid er slået til