3 tips til at undgå fartbøder

3 tips til at undgå fartbøder

3 tips til at undgå fartbøder

3 tips til at undgå fartbøder

Er du også træt af fartbøder? De fleste af os har sikkert fået en. Et kort moment af uopmærksomhed og blitz, en fartbøde tikker ind i e-Boks. De penge kunne være brugt på noget bedre. Er du kommet til at køre meget stærkt, kan det også betyde en frakendelse af kørekortet. I denne artikel giver vi dig tre tips til at undgå fartbøder.

Brug teknologien til at undgå fartbøder

Teknologien i biler er kommet rigtig langt de seneste år. Mange biler har efterhånden fartpilot eller sågar en adaptiv fartpilot som standard i bilen.

Fartpilot er ikke kun en afslappende funktion at have under kørslen. Den hjælper dig også til at undgå fartbøder. Bruger du ikke en fartpilot kan du komme til at køre for stærkt bevidst eller ubevidst.

Sæt fartpiloten inden for den gældende fartgrænse og nyd turen. Vi anbefaler at bruge fartpilot på motorvej og landevej. Med en fartpilot kan du holde fokus på vejen og trafikken, samtidig med at du undgår en potentiel fartbøde.

Brug en trafikalarm til at undgå fartbøder

En Saphe trafikalarm er et redskab til at undgå fartbøder og øge din tryghed i trafikken. En Saphe trafikalarm giver dig en alarm ved alle typer fartkontrol.

Du vil få alarmer ved fast fartkontrol i hele Europa med en Saphe trafikalarm. Saphe trafikalarmer indeholder nemlig over 100.000 faste fartkontroller i verden.

Når Politiet er ude med deres fotovogne, vil du også få en alarm. Denne alarm er indrapporteret af det store fællesskab, du er en del af, når du har en Saphe trafikalarm. Mere end 700.000 danskere har valgt at køre med en Saphe trafikalarm i deres bil. Mange vil faktisk ikke køre uden en.

Når du har købt og installeret din Saphe trafikalarm, vil du blive alarmeret om fartkontrol forude og dermed undgå potentielle fartbøder. Find den der passer dig bedst her.

Fokusér på at køre bil, når du kører bil

Uopmærksomhed er forbundet med 61 % af alle dødsulykker i trafikken. For lidt fokus i trafikken har også en sammenhæng til at køre for stærkt. Faktisk viser en rapport fra Vejdirektoratet, at man er uopmærksomme op til 30 % af tiden, man sidder i førersædet i en bil. Det gælder både dig og mig.

Minimér derfor brugen af telefon og håndtering af udstyr. Kig op og følg med i trafikken og hold øje med din fart.

Køb en ventilationsholder til din telefon, så får du ikke en bøde for at bruge din telefon håndholdt. Hvis du skal snakke i telefon, så hav en håndfri løsning klar, inden du kører afsted. Du må nemlig gerne betjene en fastmonteret telefon i din bil.

Fokusér på trafikken og din fart, så øges din tryghed i trafikken, og du undgår fartbøder.

Bruger du meget tid i din bil? Vi har samlet gode råd til dig her.

Reading next

5 gode råd til unge og nye i trafikken
Den store guide om fotovogne og fartkontrol i Danmark