Saphe i Europa

Skal du på bilferie gennem Europa?

Med Saphe Drive Pro er du godt dækket ind i alle europæiske lande, og det er nemt at holde fokus på ukendte veje.

Du får både information om 67.000 faste fartkontroller og aktuelle hastighedsgrænser samt bliver advaret, hvis du kører for stærkt. Der er dog nogle få lande, som har særlige regler i forhold til brugen af trafikalarmer, du bør være opmærksom på. Vi anbefaler derfor, at du undersøger de specifikke regler for de lande, du rejser igennem samt din rejsedestination, så du kan nyde en bekymringsfri rejse.

Saphe i Europa

Saphe i Europa

Saphe i Europa

I disse lande skal du være ekstra opmærksom:

Schweiz

I Schweiz er det strengt forbudt at bruge udstyr, der advarer om fartkontroller. Konsekvenserne for overtrædelse kan være store bøder, som du selvfølgelig gerne vil undgå. Det anbefales derfor at slukke for Saphe-enheden under kørslen i Schweiz, men for at være helt sikker på at overholde reglerne, bør du fjerne enheden, så den ikke er synlig.

Tyskland

I Tyskland er det ulovligt for føreren af bilen at benytte udstyr, der advarer om fartkontroller. Det er ikke ulovligt at eje udstyret, derfor bliver produkter fra Saphe solgt i Tyskland. Du kan køre lovligt med Saphe, så længe funktionen mod advarsel for fartkontroller er deaktiveret.
Vi har ingen erfaring med, at der gives bøder og forventer således ikke problemer ved at benytte Saphe i Tyskland. 

Frankrig

I Frankrig er det kun tilladt at advare om fartkontroller, hvis virksomheder som os følger specifikke regler og får produkterne godkendt. Desværre er Saphe ikke godkendt i Frankrig og opfylder ikke deres krav. Vi er ikke bekendt med, hvorvidt der udstedes bøder for brugen af udstyr som Saphe i Frankrig, men det er bedst at være forsigtig og undlade at bruge enheden der.

Tyrkiet, Cypern og Makedonien

I Tyrkiet, Cypern og Makedonien er det ulovligt at advare om fartkontroller. Desværre har vi ingen information om bødestørrelser eller i hvilket omfang, loven håndhæves i disse lande. Det er vigtigt at være opmærksom på dette og følge de lokale love og regler under din rejse.

Husk altid at være opdateret på de gældende regler for de lande, du besøger under din kør-selv-ferie. Det kan spare dig for ubehagelige bøder og problemer undervejs. Kør sikkert og respektér de lokale trafikregler for at sikre en behagelig og problemfri tur i Europa.

Ønsker du flere rejsetips?

Bliv klogere på hastighedsgrænser, fartkontroller og bødetakster i Europa.

Læs rejseguiden her

Reading next

5 tips til, hvordan du bliver en bedre pendler
Pas på de små i trafikken