Kør trygt gennem Europa med Saphe

Sommeren nærmer sig, og du planlægger måske dit næste ferieeventyr på de europæiske veje?

Kør trygt gennem Europa med Saphe

Kør trygt gennem Europa med Saphe

Kør trygt gennem Europa med Saphe

Uanset om du drømmer om vinruterne i Italien eller en kulturel rundtur i Tyskland, er din og din families sikkerhed på vejen det vigtigste. Med Saphe er du aldrig alene på vejen. Selv når familien hviler på passagersæderne, holder Saphe vagt og passer på jer.

Kom sikkert frem uden fartbøder og ulykker med vores rejseguide nedenfor.

Hastighedsgrænser i Europa

Det kan være udfordrende at holde sig orienteret om hastighedsgrænser, da de varierer afhængigt af land og vejtype.

Mens byområder i Europa generelt har en hastighedsbegrænsning på 50 km/t, varierer denne betydeligt på større veje og motorveje.

I Storbritannien og Norge er hastighedsgrænserne lavere sammenlignet med andre lande, mens der på cirka to tredjedele af de tyske motorveje ikke er nogen hastighedsgrænser. Dog er det anbefalet, at du maksimalt kører 130 km/t. Kører du hurtigere og ender i et uheld, er det vigtigt at kunne bevise, at din hastighed ikke var afgørende for uheldet.

Med vores seneste Saphe Drive Pro trafikalarm kan du køre med ro i sindet, for du kan altid se både den aktuelle og den kommende hastighedsgrænse. Du bliver også advaret, hvis du kommer til at overskride hastighedsgrænsen, så det er nemt at justere din kørsel efter forholdene. Har du anhænger på, gælder der ligeledes andre regler om hastighedsgrænser, du skal orientere dig om.

Fartkontroller i Europa

Der er langt flere faste fartkontroller i de europæiske lande end i Danmark. Det er også nogle helt andre typer fartkontroller, du skal være opmærksom på, såsom stærekasser, afstandsmåling, trafiklys-kameraer og strækningskontrol.

Med næsten 67.000 faste fartkontroller i Europa kan det derfor være svært helt at undgå dem på din rejse. Især i Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien, Norge, Polen, Holland, Frankrig, Østrig og Belgien er trafiklyskameraer og strækningskontrol almindelige.

Trafiklyskameraer overvåger, om biler kører over for rødt lys ved lyskryds, mens strækningskontrol måler køretøjers gennemsnitshastighed over en længere vejstrækning.

Når du kører med Saphe Drive Pro, er der ingen bekymringer, for du er altid forberedt. Du kan se, hvilken type fartkontrol der venter dig og afstanden til den. På den måde kan du tilpasse din hastighed i god tid og undgå bøder.

Få overblikket over fartkontroller i EU.

Bødetakster i Europa

En uventet fartbøde i postkassen er nok ikke den hjemkomst, du drømmer om. Når det kommer til fartbøder, findes der ikke en ensartet bødestruktur for hele Europa eller EU som helhed. Nogle lande har regionsbestemte og tidsbestemte fartbøder, mens andre kun ser på, hvor meget hastigheden overskrider den tilladte grænse. Generelt gælder det, at Nordeuropa er det dyreste sted at bryde hastighedsgrænserne, mens Østeuropa har de laveste fartbøder, og Sydeuropa ligger et sted imellem.

Bliv klogere på landespecifikke fartbøder i denne tabel:

Land

Hastighedsoverskridelse:

20 km/t for hurtigt

Belgien

Fra 860 kr.

Danmark

Fra 1.800 kr.

Frankrig

Fra 1.012 kr.

Holland

Fra 1.612 kr.

Italien

Fra 1.312 kr.

Kroatien

Fra 975 kr.

Luxembourg

Fra 375 kr.

Norge

Fra 4.650 kr.

Storbritannien

Op til 8.775 kr.

Spanien

Fra 750 kr.

Sverige

Fra 1.612 kr.

Tjekkiet

Fra 340 kr.

Tyskland

Fra 450 kr.

Østrig

Fra 225 kr.

 

Kilde: https://www.adac.de/verkehr/recht/bussgeld-punkte/bussgeldrechner-ausland/

Regler for brug af Saphe i Europa

Du kan bruge Saphe i alle europæiske lande, dog er der nogle lande, du skal være ekstra opmærksom på, hvor der er specifikke regler for brugen af trafikalarmer.

Der er bl.a. restriktioner i Schweiz, Tyskland og Frankrig. Det kan blive dyrt, hvis du ikke overholder disse regler. Vi anbefaler derfor, at du altid holder dig opdateret på de gældende regler for de lande, du rejser igennem, så du undgår ubehagelige bøder og problemer undervejs.

Læs mere om lovligheden af Saphe i Europa.

Din perfekte rejsemakker

Med Saphe Drive Pro er du godt forberedt på fartkontroller, hastighedsændringer og eventuelle farer på vejen. Du får pålidelige data fra din trafikalarm under hele din rejse. Derudover er du en del af et stort europæisk netværk, hvor Saphe-brugere og brugere af trafikapps som Blitzer.de i Tyskland dagligt hjælper hinanden med at informere om forhold i trafikken, så alle kan komme sikkert frem og hjem.

Kør trygt afsted med Saphe ved din side. Vi passer på dig, så du ikke føler dig alene på ukendte strækninger og kan slappe af og nyde turen i de naturskønne omgivelser.

Læs mere om Saphe Drive Pro

Læs næste

Pas på far i trafikken