Pas på! Politiet har opgraderet deres fotovogne

Pas på! Politiet har opgraderet deres fotovogne

Pas på! Politiet har opgraderet deres fotovogne

Pas på! Politiet har opgraderet deres fotovogne

Lørdag d. 1. oktober 2022 sender politiet hele 25 ekstra fotovogne ud i trafikken. Du skal derfor være ekstra opmærksom, når du kører afsted i bilen denne weekend. Specielt, fordi du ikke kun skal holde øje med den klassiske VW Transporter. De nye fotovogne er nemlig en ny og forbedret udgave af mærket Ford Transit Custom.

Derfor kan du nemmere blive fanget

Der er altså god grund til at være ekstra varsom og overholde de tilladte hastighedsgrænser, for politiet har fået mere avanceret og moderne udstyr i hænderne. De nye fotovogne af mærket Ford Transit Custom er en opgradering af den klassiske VW Transporter og rummer en række markante forbedringer. Konkret betyder det bl.a.:

  • Fotograferer i begge retninger: Det er muligt at lave fotograferinger i begge retninger både af køretøjets forreste nummerplade og bagerste, så det er nemmere at identificere køretøjet og udstede bøder.
  • Trådløst kamera: Kameraet kan sættes trådløst op, så der kan måles flere steder. På den måde er det nemmere at skjule sig for bilister og overraske dem, der kører for stærkt.
  • Billedkvalitet i HD-opløsning: Billedkvaliteten er forbedret, så det er muligt at tage endnu skarpere og mere detaljerede billeder af køretøjer.

Politiforlig 2022

Dette sker som resultat af politiforliget fra december 2020. Denne øgede kontrol af danskernes fart i trafikken skal nemlig være med til at finansiere beslutningen om de 450 nye betjente og nærpolitistationer i Danmark. Om denne beslutning primært er taget med udgangspunkt i at styrke trafiksikkerheden, eller om det blot er en finansieringsmulighed, er svært at konkludere, men aftalepartnerne i forliget har regnet på, at gå fra 102 til ekstra 127 fotovogne vil bidrage med ca. 34 mio. kr. i 2022 og ca. 134 mio. kr. ekstra i 2023.

De danske bilister bliver i høj grad pålagt at betale for de ekstra ressourcer til politiet, for udover de ekstra 25 fotovogne, er bødetaksterne steget i januar 2022, og nu stiger de lovpligtige teori- og køreprøver også. Som eksempel var den laveste bødetakst før årsskiftet 1.000 kr., hvor denne nu er steget til 1.200 kr. Det er altså en stigning på 20% Læs mere om de nye bødetakster her.

Køre- og teoriprøverne stiger fra 600 til 1.000 kr., hvilket skal skaffe 30 mio. kr. til statskassen frem for de 8 mio. kr., som denne post indbringer nu.

Hvis du er interesseret i at læse mere om fotovogne, om hvordan de virker og hvor de typisk er, kan du læse den store guide om fotovogne i Danmark her.

Politiets nye fartmålere

Udover de 25 nye fotovogne har politiet også fået nye håndholdte laserpistoler i kampen mod fartsynderne. Hvor den tidligere laser kun kunne måle op til 400 meter, så kan politiets nye laserpistol måle bilisters hastighed på en distance af 1200 meter. Muligheden for at kunne måle den længere distance betyder, at politiet nu kan fange bilisten endnu tidligere, end førhen.

Denne udfordring har Saphe heldigvis en løsning på. For selvom det er strafbart at køre for stærkt, kan et uopmærksomt øjeblik resultere i en uheldig fartbøde. Løsningen skal findes i den nye trafikalarm Saphe Drive Pro. Her dukker advarslen frem på skærmen allerede 2 km før fartkontrollen. Dette er en opgradering fra den klassiske Saphe One+, hvor alarmen først kommer 300 – 600 meter før fartkontrollen. Læs mere om politiets nye fartmålere her

Kilde: Justitsministeriet

Reading next

Fartbøder i Tyskland: Se fartbøderne for at køre for stærkt
Din guide til betaling af vejafgifter og miljøzoner i EU