Pas på far i trafikken

Når fars dag nærmer sig den 5. juni, sætter vi hos Saphe fokus på en altafgørende sag: sikkerhed på vejene for vores elskede fædre! Dette gør vi ud fra det skræmmende faktum, at tre ud af fire der mister livet i trafikken, er mænd. Vi graver dybere ned i, hvorfor lige netop mænd er i fare på vejene, og hvordan vi kan sørge for, at de kommer sikkert frem og hjem.

Pas på far i trafikken

Pas på far i trafikken

Pas på far i trafikken

Kønsforskelle i trafikken

Vejdirektoratets analyse afslører, at mænd og kvinder har forskellige tilgange til trafikken. Mænd kører i gennemsnit længere hver dag end kvinder, men det betyder ikke nødvendigvis, at de tilbringer mere tid bag rattet. Oftest vælger de blot et køretøj, der kan bringe dem hurtigere fra A til B. Især unge mænd i aldersgruppen 18-24 år udgør en særlig risikogruppe, idet de står for cirka 20% af alle ofre i trafikken. Kun i aldersgruppen 75-80 år er der flere tilskadekomne kvinder end mænd.

Uopmærksomhed og en tung fod på speederen

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har identificeret nogle af de største risici på vejene. For høj hastighed og manglende opmærksomhed er blandt de værste synder. Mænd har en tendens til at overvurdere deres færdigheder og undervurdere farerne ved at køre for hurtigt. Træthed, distraktion og alkoholpåvirkning spiller også en stor rolle og øger risikoen for ulykker.

Saphes mission: at holde far sikker!

I år opfordrer Saphe alle til at gøre en ekstra indsats for at hjælpe vores fædre med at komme sikkert igennem trafikken. Det kan være så simpelt som at minde dem om at køre forsigtigt, undgå distraherende adfærd som mobiltelefonbrug under kørslen og respektere hastighedsgrænserne. Vi vil naturligvis også gerne slå et slag for teknologiske hjælpemidler som Saphe, der advarer din far i god tid om uforudsete hændelser i trafikken og alarmerer ham ved for hurtig kørsel. En gave, der ved hver alarm vil minde ham om, at der er nogen, som holder af ham og ikke kan undvære ham.

Reading next

Uopmærksomhed og manglende orientering forårsager dødsulykker
Kør trygt gennem Europa med Saphe