Nu kan du nemt holde øje med hastighedsgrænserne i alle EU-lande!

Nu kan du nemt holde øje med hastighedsgrænserne i alle EU-lande!

Nu kan du nemt holde øje med hastighedsgrænserne i alle EU-lande!

Nu kan du nemt holde øje med hastighedsgrænserne i alle EU-lande!

Skal du på kør-selv-ferie? Så kan du roligt læne dig tilbage i førersædet. Vi har nemlig sørget for, at du som bruger af Saphe Premium fra og med juli 2023 kan se hastighedstavler på alle større veje og modtage en alarm, hvis du kører for stærkt ned igennem Europa. Med data fra den globale techgigant, HERE, bliver du godt kørende med information fra mere end 11,3 millioner kilometer vejnet i Europa.

Pas på uopmærksomheden

Der bliver råbt ”Jeg skal tisse” og ”Hvornår er vi der” fra bagsædet, lange søvndyssende timer bag rattet, aircondition, der udtørrer øjnene og alt for lidt plads i bilen til at kunne strække sig. Kan du genkende denne følelse? Selvom det er dejligt med ferie, kan vejen til destinationen være udmattende. Det er ofte i situationer som disse, hvor opmærksomheden daler, at de dårlige kørervaner tager over. Vi overskrider hastighedsgrænserne, fordi vi overser hastighedstavlerne, glemmer at holde øje med farten eller speeder op på strækninger, hvor vi føler os trygge. Men det kan være både dyrt og farligt at være ukoncentreret under kørslen.

Derfor anbefaler vi, at du drager fordel af de nye Saphe Premium-funktioner:

  • Et altid aktivt GPS-styret speedometer, der viser bilens aktuelle hastighed (Pro funktion).
  • Visning af hastighedsgrænser på alle større veje i EU.
  • Hastighedsassistent, der diskret udsender en advarsel, når en hastighedsgrænse bliver overtrådt.

Det betaler sig at køre efter hastighedsgrænserne

Tiden, du sparer ved at køre for stærkt, er forsvindende lidt, men jo højere hastigheden er, jo større risiko er der for at komme alvorligt til skade eller i værste fald at miste livet.

  • Kører du 93 km/t i stedet for 80 km/t, fordobler du risikoen for at ende i en dødsulykke.
  • Rammer du en fodgænger med 80 km/t vil ulykken være dødelig i 60 % af tilfældene. Risikoen stiger til 80 % ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • Kører du ind i en anden bilist med 80 km/t, vil ulykken i 30 % af tilfældene have dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • Kører du med 95 km/t i stedet for 80 km/t over en 10 km lang strækning, skærer du kun omkring ét minut af køreturen.

Reading next

Nu kan du se alle hastighedsgrænser i Danmark!
Få bugt med de dårlige vaner i trafikken