Kender du hastighedsgrænserne?

Kender du hastighedsgrænserne?

Kender du hastighedsgrænserne?

Kender du hastighedsgrænserne?

Kender du hastighedsgrænserne?

Bliver du også hurtigt i tvivl om, hvilken hastighed du må køre med på forskellige strækninger? Grundreglerne, du lærte, da du tog dit kørekort, virker åbenlyse og simple:

  • 50 km/t i tættere bebygget område.
  • 80 km/t uden for tættere bebygget område.
  • 130 km/t på motorvej.

Men alligevel er det svært at holde styr på. En af forklaringerne er, at der på de danske veje ikke bliver skiltet så meget med farttavler som i andre lande, og der er længere mellem dem. Og selvom du befinder dig indenfor f.eks. en byzone, kan der være andre lokale hastighedsgrænser, du skal være opmærksom på og følge.

Derudover ændrer ca. 10% af vejnettet hastighedsgrænser hvert år.

16 kommuner ændrer hastighedsgrænser

Der er tale om i alt 16 kommuner, der lige nu deltager i Transportministeriets forsøgsordning over en tidsperiode på tre år, hvor der er mulighed for at indføre lokale hastighedsgrænser. Mange kommuner har allerede nedsænket hastigheden fra 60 km/t til 50 km/t og fra 50 km/t til 40 km/t på flere strækninger.

Der er altså god grund til at være ekstra årvågen for tiden i disse kommuner:

Frederiksberg, København, Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Odense, Randers, Norddjurs, Aarhus og Aalborg.

Bilens skiltelæser tager ofte fejl

Flere nyere biler er efterhånden udstyret med enten automatisk skiltelæsning eller skiltelæsning + GPS-hastighedskort, men begge systemer har sine begrænsninger i forhold til at anvise korrekte hastighedsgrænser. Bilerne har i gennemsnit kun en ydeevne på 50% samtidig med, at GPS-hastighedskortet ofte er forældet og bliver opdateret med flere års forsinkelse.

Saphe dækker hastighedsgrænser

På nuværende tidspunkt dækker Saphe hastighedsgrænser på alle store hoved- og landeveje samt alle motorveje i Danmark. Derudover i flere store byer og kommuner så som Aalborg og København. Der bliver løbende tilføjet nye, og allerede i indeværende år vil alle hastighedsgrænser på alle danske veje være tilgængelige. Dette er dog kun tilgængeligt via et Saphe Premium abonnement, der samtidig låser op for visningen af farttavler på Saphe Drive Pro.

“I forbindelse med mit arbejde kører jeg mere end 80.000 km om året, og her har Saphe naturligvis været en kæmpe støtte. Specielt den nye feature med hastighedsassistenten hjælper mig sikkert frem i trafikken. Tidligere kunne jeg ubevidst godt komme til at køre for hurtigt på strækninger, hvor jeg var ufokuseret et øjeblik eller usikker på fartgrænserne. Nu har jeg indstillet hastighedsassistenten på Saphe til at give et lille “bip”, når jeg overskrider hastigheden. På den måde slipper jeg for at holde øje med bilens speedometeret hele tiden, jeg kan løfte blikket og holde fokus på trafikken i stedet. Kører jeg for hurtigt, kan jeg hurtigt orientere mig om den korrekte hastighed på min Saphe trafikalarm.” - Citat Mikkel Bohøj, Bring / Regional Manager.

Læs mere om det her.

Reading next

Oversigt over alle alarmtyperne Saphe trafikalarmer giver bilister
Nyhed: Afkræft forkerte alarmer med Saphe Drive Pro