Fartkontrol i Italien: Se typerne af fartkontrol i Italien

Italien er det land i Europa, der har flest lokationer med fartkontrol. Faktisk er der i Italien over dobbelt så mange som i Tyskland, der har næstflest. I Italien er der tæt på 11.000 lokationer, hvor der er permanent fartkontrol. Der findes overordnet set fem typer fartkontrol. Tre typer fast fartkontrol og to mobile. De forskellige typer af fartkontrol gennemgår vi i denne artikel.

Fartkontrol i Italien: Se typerne af fartkontrol i Italien

Fartkontrol i Italien: Se typerne af fartkontrol i Italien

Fartkontrol i Italien: Se typerne af fartkontrol i Italien

Stærekasser i Italien

Stærekasser er den meste brugte form for fartkontrol i Europa. Dette er ingen undtagelse i Italien. Der er nemlig over 8.000 lokationer hvor du kan finde en stærekasse. Stærekasser kan som i resten af Europa findes på et vel af vejtyper. Alt fra byzoner til motorveje kan have placeret stærekasser langs vejene.

Trafiklyskamera i Italien

Trafiklyskamera er en anden form fartkontrol i Italien. Det er faktisk den næstmest udbredte form for fartkontrol både i Europa og Italien. Der findes to former for trafiklyskamera i Italien, hvor kun den ene fungerer som fartkontrol. I Italien findes der over 2.000 trafiklyskameraer, hvoraf 184 af disse både kontrollerer, om bilister kører overfor rødt lys samt aflæser hastigheden.

Strækningskontrol i Italien

Strækningskontrol er en populær type fartkontrol i Italien. Strækningskontrol er nemlig en effektiv måde at nedsætte hastigheden på en given strækning. Lige præcis denne effekt kan have en sammenhæng med, at der er 570 strækningskontroller i Italien. Denne type af fartkontrol bruges ofte på sektioner med behov for hastighedsnedsættelse. Strækningskontrol er ofte brugt på broer og tunneler. Dette er sektioner, hvor fare og bil i nødsporet kan skabe ekstra farlige situationer og besværliggøre redning eller bugsering af biler i nødsporet.

Fotovogn, laser- og radarkontrol

Ligesom andre lande i Europa benytter det italienske politi også mobil fartkontrol. Det italienske politi benytter sig af fotovogne, laser- og radarkontrol. Disse mobile fartkontroller er svære at forudsige lokationen af. De findes dog ofte på lokationer, hvor der er behov for hastighedsregulering. Typisk vil politiet dog være at finde i vejkanten, inde på en sidevej, på eller ved broer eller på parkeringspladser langs veje. Læs om fartkontrol i Europa.

Saphe trafikalarmer i Italien

Det er lovligt at benytte Saphe trafikalarmer i Italien. Derfor kan Saphe trafikalarmer gøre dig opmærksom på fartkontrol forude. Saphe indeholder data på 10.730 faste fartkontroller. Vi holder vores database over fartkontroller opdateret, så du får en blå alarm ved fartkontrol. I Saphe Link Appen kan du justere hvor mange sekunder før, en fartkontrol, du vil have alarmen. Du kan også slå SmartAlarm til og fra. Så kan du selv bestemme, om du vil have en informationstone ved stærekasser, når du kører under hastighedsgrænsen. Ved hjælp af data fra over 8.000.000 europæiske bilister alarmerer Saphe trafikalarmer også mod mobil fartkontrol, fare på vejen og biler i nødsporet. Alle disse bilister hjælper hinanden med at skabe tryghed i trafikken. Har du ikke en Saphe trafikalarm endnu? Find den der passer dig her. Denne artikel er vejledende. Lovgivning og opførsel af fartkontrol kan ændre sig.

Reading next

Bilsyn: Tjek disse ting inden bilen skal til syn
Fartkontrol i Sverige: Stærekasser holder farten nede