Spar penge på benzin med Saphe 

Grubler du lige nu over de høje priser på eksempelvis benzin ligesom mange andre danskere? Frygt ej, for der er penge at spare andre steder, så udgiften ikke slider for hårdt på pengepungen. Der er nemlig nogle ting, du selv kan gøre for at optimere din brændstoføkonomi, når du kører bil. Sænker du bl.a. hastigheden med blot 5 km/t fra 121 km/t, kan du reducere dit brændstofforbrug med 5,8% samtidig med, at du mindsker udledningen af CO2. I denne artikel giver vi nogle råd til, hvordan du kan køre længere på literen og dermed spare penge, eksempelvis med hjælp fra en Saphe ved din side.

Spar penge på benzin med Saphe 

Spar penge på benzin med Saphe 

Spar penge på benzin med Saphe 

I denne artikel giver vi nogle råd til, hvordan du kan køre længere på literen og dermed spare penge, eksempelvis med hjælp fra en Saphe ved din side.

Lavere hastighed giver økonomisk og sikker kørsel

Der er mange positive følgevirkninger af den stigende tendens til at danske bilister kører langsommere, og dermed i højere grad overholder færdselsloven i forhold til sidste år. Sikkerheden i trafikken øges i takt med at hastigheden sænkes, og CO2-udslippet fra bilerne bliver også mindre. Generelt er det en win-win for alle parter, når hastigheden sænkes – ikke mindst kan det mærkes på bilistens pengepunge, men det giver samtidig et bedre klima og miljø, samt øger sikkerheden på vejene.

I forbindelse med et mindre CO2-udslip kan det desuden også svare sig at slukke bilen i stedet for at holde i tomgang. Du forbrænder nemlig brændstof, når du holder i tomgang, selvom du reelt set ikke kommer nogen vegne. Eksempler på unødig tomgang kan være, at du venter på en, du holder pause, eller du er i gang med af- og pålæsning. Ved at minimere din bils tid i tomgang, kan du spare lidt penge på brændstof.

Mange nye biler har også en start/stop funktion, der er særlig effektiv, da den hjælper til at holde bilens emission nede og forbedrer samtidig brændstoføkonomien. Funktionen er netop med til at hjælpe dig ved automatisk at minimere den unødige tomgang. Bilen stopper motoren eksempelvis i lyskryds og starter hurtigt motoren igen, når det er tid til at køre, hvor du dertil sparer tid i tomgang.

Få hjælp af en Saphe trafikalarm

Med den nye farveskærm på trafikalarmen Saphe Drive Pro får du vist din aktuelle hastighed samt den gældende fartgrænse på danske motorveje, når det er der, du bevæger dig. Når hastigheden vises, bliver opmærksomheden kort rettet dertil, og dermed kan hastigheden hurtigt reguleres, hvis fartgrænsen overstiges. At sænke hastigheden med blot få kilometer, kan give gevinster i det store billede, som kan ses i eksemplet herunder.

Ved at sænke hastigheden eksempelvis fra 121 km/t, bliver dit brændstofforbrug reduceret med:

  • 2,4% ved en hastighedsnedsættelse med 2 km/t,
  • 5,8% ved en hastighedsnedsættelse med 5 km/t,
  • 10,3% ved en hastighedsnedsættelse med 10 km/t,
  • 14,3% ved en hastighedsnedsættelse med 15 km/t.

Der findes tilføjelser til din bil, der dog ikke gavner din brændstoføkonomi, men faktisk har den modsatte effekt. Lækkert ekstraudstyr så som varme i ruder/sidespejle, sædevarme eller køl og klimaanlæg kan øge brændstofforbruget med op til 5%. Dette har derfor en indflydelse, og du kan overveje brugen af dette. Ligeledes har nedrullede vinduer, tagbøjler og soltag en effekt på brændstoføkonomien, da de skaber mere luftmodstand. Derfor skal din bil bruge mere brændstof for at holde samme hastighed i forhold til kørsel uden disse.

Bliv mere opmærksom i trafikken

Udover at Saphe gør opmærksom på farten, er der flere fordele at hente, der desuden også kan gavne din kørestil. For at din bil kan køre langt på literen, hvilket foretrækkes i disse dyre dage, er det vigtigt at have en flydende og forudsigelig kørestil. Ved at kunne se frem i trafikken takket være Saphe, kan du undgå ubehagelige overraskelser, der kan forårsage nedbremsninger eller kraftige accelerationer. Begge handlinger kræver nemlig en stor del brændstof, der kan undgås, hvis opmærksomheden rettes mod at sænke farten på andre måder.

Ved enten at undgå hårde opbremsninger i lyskryds eller på motorvej, kan du i stedet lette foden fra speederen i god tid, og dermed lade bilen tage farten af naturligt i gearingen. Desuden advarer en Saphe trafikalarm dig om kommende forhindringer på din rute, så du er forberedt på at skulle rette opmærksomheden mod dette. Den gør opmærksom på forskellige hændelser i trafikken såsom farer på vejen, trafikuheld og bil i nødspor samt fartkontrol mv.

Din brændstoføkonomi kan blive optimeret af at følge disse råd, så der er plads til sjovere alternativer end at bruge hele økonomien på brændstof. Med Saphe mindsker du risikoen for at få ubehagelige overraskelser, da du i stedet er forberedt på dem, og dermed sikrer en flydende og mere sikker kørsel for alle på vejene.

Reading next

Vores mission er simpel - vi vil skabe tryghed i trafikken
Sikkerhed i førersædet: 40% af danskerne vælger trafikalarmer