Indvendig rengøring af bil: Disse ting skal du huske

Indvendig rengøring af bil: Disse ting skal du huske

Indvendig rengøring af bil: Disse ting skal du huske

Indvendig rengøring af bil: Disse ting skal du huske

Covid-19 eller ej, så er det altid dejligt at stige ind i en rengjort og velduftende bil. En bil kan nemlig være en bakteriebombe uden lige. I denne rengøringsguide giver vi tips og tricks til indvendig rengøring af bilen, så interiøret fremstår flot og rent.

Områder der skal rengøres

Alle berøringspunkter såsom dørhåndtag, rat og stilke til blinklys/vinduesviskere, gearknop, håndbremse, radio, knapper, sikkerhedssele og låsemekanisme samt sædejustering. Din Saphe trafikalarm skal selvfølgelig også tørres af. Derudover bør alle overflader og ruder rengøres. En støvsugning af sæder, måtter, udtagelige måtter og bagagerum kan gøres før eller efter nedenstående guide.

Selvom det måske lyder af meget, der anbefales at gøre rent, kan en indvendig rengøring gøres hurtigt, hvis du jævnligt giver dit interiør en rengøring. Så er der nemlig ikke så meget skidt og snavs, der skal tørres af eller støvsuges op.

Det skal du bruge til at rengøre din bils interiør

  • Gummihandsker
  • En forstøverflaske med sæbevand
  • En svamp, (blød) opvaskebørste eller pensel
  • Mikrofiberklude
  • Glasrens
  • Bonus: plejeprodukter til plastik og læder eller specifikke rengøringsprodukter til interiør

Sådan rengør du overflader og berøringspunkter

Indvendigt skal alle overflader og berøringspunkter rengøres. Start med de store overflader. For en ekstra grundig rengøring skal du fugte din svamp, opvaskebørste eller pensel med sæbevandet. Arbejd derefter på et afgrænset område. Med et let tryk og små cirkelbevægelser skummer du sæbeblandingen op med dit valgte redskab. Tør derefter af med en mikrofiberklud.

Fordelen ved at skumme sæben op, er ud fra samme koncept som på vores hænder. Bakterier og skidt skal løftes af overfladen. I dette tilfælde vil sæben/rengøringsproduktet binde urenhederne og løfte dem af, når du tørrer efter med mikrofiberkluden.

For en lettere rengøring kan du påføre rengøringsprodukt på en mikrofiberklud og tørre overflader af.

Når fladerne er rengjorte, skal du bruge samme fremgangsmåde på alle berøringspunkter. Husk jævnligt at vende din mikrofiberklud eller bruge en ny klud for at mindske krydskontaminering.

Sådan rengør du dine ruder

Til at gøre dine ruder rent, skal du bruge glasrens og to mikrofiberklude.

Sprøjt glasrens på en mikrofiberklud og påfør på ruden. Arbejd på et afgrænset område med et # mønster (op-ned og side-side) og et let tryk. Tør straks derefter ruden af med en tør og ren mikrofiberklud.

Rengør de mindst beskidte ruder, som ofte er bag- og sideruderne, først og slut af med forruden. Rengør forruden fra passagersiden, da det er nemmere end at sidde bag rattet. Tag dit ur af, så ridser du ikke overflader og ruder.

Bonus tips

  • Husk altid at tage mærkaterne af dine mikrofiberklude. Mærkaterne kan ridse de overflader, du benytter kluden på.
  • Brug plejeprodukter til overflader og berøringspunkter. Ved at bruge produkter rettet til den bestemte overflade, undgår du at udtørre overfladerne og forlænger levetiden.
  • Bemærk, at sprit kan skade overflader i kabinen. Dette kan være læder, plast, touchskærme eller tekstil.
  • Hav altid vådservietter og/eller håndsprit i bilen. Det er også anbefalesværdigt at have mikrofiberklude og specifikt rengøringsmiddel til typen af sæder du har i din bil. Så kan pletter fjernes, hvis de opstår.

OBS: Sørg altid for at undersøge hvilke typer sæbe og plejeprodukter din bils kabine og interiør kan tåle. Ovenstående er vejledende.

Reading next

Fartbøder i Europa: Så forskellige er fartbøderne
Fartbøder for at køre for stærkt i bil