I førersædet med Kim Middelhede

I førersædet med Kim Middelhede

I førersædet med Kim Middelhede

I førersædet med Kim Middelhede

Kim Middelhede driver Biltesteren, hvor han skriver og laver film om biler. Kim har siden 2006 beskæftiget sig med at teste biler for forskellige medier.

Siden januar 2016 har Biltesteren eksisteret, fordi Kim følte der manglede et bilmedie, som henvender sig til helt almindelige mennesker i et sprog alle kan forstå.

Vi har spurgt ind til Kim Middelhedes oplevelser med biler, og hvorfor han elsker dem så meget. Få også Kims bedste bilråd med.

1. Hvad var din første bil?

Min første bil var en Peugeot 205 Colorline med 60 “brutale” hk som jeg i 1994 købte kontant for 75.000 kroner. Jeg var lige blevet 18 og var til køreprøve på min fødselsdag. Jeg bestod og købte med det samme bilen af min mor. Pengene havde jeg selv tjent ved at vaske busser hos en busvognmand i Ringsted, hvor jeg boede dengang.

2. Hvad elsker du mest ved at køre bil?

Det jeg elsker allermest ved at køre bil, er friheden. Jeg kan jo i princippet køre hvorhen jeg vil, så længe der er brændstof i tanken eller strøm på batteriet.

3. Hvad er dit bedste bilminde?

Med det job, jeg har, er det ret svært at nævne et enkelt bilminde som det bedste, men jeg husker især et par gange, hvor jeg har kørt Honda NSX til og fra Frankfurt. Turen op og ned gennem Tyskland i en fed sportsvogn glemmer man ikke sådan lige. Jeg mindes også små 4.000 kilometer i en Jaguar F-Type på 3 sommerdage, og selvfølgelig det at være med til verdenspremiere på forskellige biler som eneste danske repræsentant, er gode minder.

4. Hvad er det sidste, du har købt til din bil?

Det sidste jeg har købt til min bil er svært at svare på, da jeg lige for tiden faktisk ikke ejer en bil selv. Men det sidste jeg købte til en bil jeg selv ejede, er noget så banalt som 4 Continental vinterdæk.

5. Hvad er dit bedste bilråd?

Et bilråd jeg gerne vil give videre er, at du virkelig skal overveje om du er klar til at hoppe med på den elektriske udvikling bilbranchen lige nu oplever. Jeg tror bestemt på, at elbiler er kommet for at blive, men jeg har ikke den store fidus til plug-in hybridbiler. Det lyder smart at kombinere “det bedste fra to verdener” som flere bilmærker siger, men helt ærligt så er jeg bange for, at teknologien allerede har overhalet plug-in hybrid. De fleste plug-in hybridbiler tager alt for lang tid at lade på en offentlig stander (op til 4 timer) og så er hele idéen jo ligesom tabt, da vi jo gerne skulle køre så emissionsfrit som muligt i byerne.

Om "I førersædet"

I førersædet er en interview-serie, hvor vi spørger ind til de medvirkendes forhold til biler. Vi ønsker at dele de sjove historier og spændende oplevelser, de har haft med deres biler gennem livet. Konceptet er simpelt. Fem faste spørgsmål og en række knivskarpe svar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få I førersædet direkte i din indbakke.

700.000 danske bilister har en trafikalarm monteret i deres bil og af god grund. Vi hjælper med at højne sikkerheden for dig, der har en Saphe trafikalarm, og sparer dig for fartbøder, fordi vi har Danmarks bedste trafikfællesskab.

Læs alle I førersædet interviews lige her.

Reading next

Den store guide til børn i bilen
Fartbøder i Italien: Overblik over hastighedsgrænser og fartbøder