Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil

Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil

Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil

Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil

Vinteren kan tage hårdt på din bil, så den fortjener en ekstra omgang kærlighed, når foråret begynder at komme frem. Her er vores bedste råd til at forberede din bil til den kommende sæson:

Giv din bil en ordentlig omgang rengøring

Efter måneder med sjap og salt er det på tide at give din bil en grundig vask. Formålet er ikke kun at få den til at skinne, men også at fjerne alt det salt, der kan forårsage rustproblemer senere hen. Hvis du har tid og lyst, er håndvask vejen frem - så kan du samtidig holde øje med eventuelle skader, der måtte være opstået i løbet af vinteren.

Men hvis du ikke er til håndvask, kan en tur i vaskehallen også gøre underværker. Bare sørg for at bruge børsten og en spand sæbevand ved vaskehallen til de steder, hvor vaskehallens børster ikke kan komme ind.

Læs om, hvordan du kan vaske din bil her.

Skift til sommerdæk, når temperaturen er rigtig

Når påskeliljerne titter frem, og temperaturen når omkring syv grader, er det tid til at få sommerdækkene på. Det giver ikke bare bedre sikkerhed og køreegenskaber, det forbedrer også brændstoføkonomien. Tjek mønsterdybden på dine dæk, og sørg for at have det rigtige dæktryk - det er alfa og omega for både sikkerheden og bilens performance.

Tjek dækmønsteret på hele dækkets kontaktflade på alle dæk. Mønsterdybden må minimalt være 1,6 millimeter, den generelle anbefaling er dog 3 millimeter.

Måden, dæk bliver slidt på, kan fortælle dig, om du kører med for lidt eller for meget dæktryk, og om din bil er sporet korrekt.

Slitage på midten af dækket kan tyde på, at du har kørt med for meget dæktryk. Modsat kan slitage på ydersiden af dæk tyde på kørsel med for lidt tryk. Er dæk kun slidt på indersiden eller ydersiden, kan det tyde på, at bilen skal spores.

Tjek din bils manual eller bilens b-stolpe for anbefalede dæktryk.

Bliv klogere på bildæk.

Udluftning og rengøring

Vinteren kan godt efterlade lidt fugt i bilen, så det er vigtigt at få luftet ordentligt ud. Efter en god rengøring af kabine og tæpper er det tid til at give det hele en ordentlig omgang. Husk at tømme bilen for alt det, der ikke hører til, og så er det bare at sætte i gang med støvsugeren.

Læs også: 5 must-haves til din bil

Hold øje med eventuelle lakskader

Vintervejret kan være hårdt for bilens lak, så tjek lige din bil for eventuelle skader. Stenslag kan være en torn i øjet, så det er værd at bruge et par minutter på at tjekke bilen igennem.

Gør de sidste tjek, før du er køreklar

Inden du er helt klar til at cruise rundt i forårssolen, så tjek lige vinduesviskerne, og husk at fylde sprinklervæsken op - snart er det insekternes tid, og de vil gerne efterlade deres spor på din forrude.

En forårsklargøring tager ikke alverden af tid, men det kan virkelig betale sig. Din bil vil takke dig ved at se knivskarp ud, køre bedre og ikke mindst være mere sikker på vejen. Så tag dig tid til at pleje dit trofaste køretøj.

Reading next

Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser
Hvornår er det en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet?