Saphe i udlandet

Saphe i udlandet

Saphe i udlandet

Saphe i udlandet

Denne besked er til alle bilister, som skal på tur i Europa. Vær opmærksom på, at Saphe ikke er lovlig at benytte i alle lande. Vi opfordrer derfor til, at du følger op på gældende regler for de transitlande, du rejser igennem og din rejsedestination.

Vi er bekendt med, at følgende lande har forbud mod at advare om fartkontroller: Schweiz I Schweiz er det strengt forbudt at bruge udstyr, der advarer om fartkontroller. Konsekvenserne for overtrædelse kan være store bøder, som du selvfølgelig gerne vil undgå. Det anbefales derfor at slukke for Saphe-enheden under kørslen i Schweiz, men for at være helt sikker på at overholde reglerne, bør du fjerne enheden, så den ikke er synlig


Tyskland

I Tyskland er det ulovligt for føreren af bilen at benytte udstyr, der advarer om fartkontroller. Det er ikke ulovligt at eje udstyret, derfor bliver produkter fra Saphe solgt i Tyskland. Vi har ingen erfaring med, at der gives bøder og forventer således ikke problemer ved at benytte Saphe i Tyskland


Frankrig

I Frankrig er det kun tilladt at advare om fartkontroller, hvis virksomheder som os følger specifikke regler og får deres produkter godkendt. Desværre er Saphe ikke godkendt i Frankrig og opfylder ikke deres krav. Vi er ikke bekendt med, hvorvidt der udstedes bøder for brugen af udstyr som Saphe i Frankrig, men det er bedst at være forsigtig og undlade at bruge enheden der.


Tyrkiet, Cypern og Makedonien

I Tyrkiet, Cypern og Makedonien er det ulovligt at advare om fartkontroller. Desværre har vi ikke information om bødestørrelser eller i hvilket omfang loven håndhæves i disse lande. Det er vigtigt at være opmærksom på dette og følge de lokale love og regler under din rejse. Husk altid at være opdateret på de gældende regler for de lande, du besøger under din kør-selv-ferie. Det kan spare dig for ubehagelige bøder og problemer undervejs. Kør sikkert og respektér de lokale trafikregler for at sikre en behagelig og problemfri tur i Europa.

Læs næste

5 tips til, hvordan du bliver en bedre pendler
Pas på de små i trafikken