Sådan undgår du politiets nye lasermålere

Politiet har fået et nyt våben i kampen om at fange de bilister i trafikken, hvor foden hviler lidt for tungt på speederen. Hvor den tidligere laser kun kunne måle op til 400 meter, så kan politiets nye laserpistol måle bilisters hastighed på en distance af 1200 meter. Muligheden for at kunne måle den længere distance betyder, at politiet nu kan fange bilisten tidligere.

Sådan undgår du politiets nye lasermålere

Sådan undgår du politiets nye lasermålere

Sådan undgår du politiets nye lasermålere

Denne udfordring har Saphe heldigvis en løsning på. For selvom det er strafbart at køre for stærkt, kan et uopmærksomt øjeblik resultere i en uheldig fartbøde. Løsningen skal findes i den nye trafikalarmer Saphe Drive Pro. Her dukker advarslen frem på skærmen allerede 2 km før fartkontrollen. Dette er en opgradering fra den klassiske Saphe One+, hvor alarmen først kommer 300 – 600 meter før fartkontrollen.

Saphe Drive Pro er udviklet med det formål at kunne følge med bilisternes behov, alt efter hvordan trafikken former sig i fremtiden. Det intuitive design med farveskærm, den nye teknologi og abonnementet til Club Saphe Premium åbner op for, at Saphe løbende kan udvikle og tilføje nye funktioner, så trafikalarmerne altid vil være opdaterede.

Læs mere om fremtidens fartkameraer her

Hvorfor er det så svært at overholde fartgrænserne?

I 4 ud af 10 dødsulykker er for høj fart en medvirkende faktor. Fartovertrædelse er dermed en af de største dræbere i trafikken. For høj fart betyder ikke kun, at ulykken kan ske, men den betyder også, at ulykken kan få en mere fatal udgang, end hvis bilisten har kørt efter fartgrænserne.

At køre for stærkt kan være en bevidst eller en ubevidst handling. Meget få bilister vil indrømme, at de bevidst vælger at køre for stærkt i trafikken. De fleste anerkender, at de nogle gange kommer til at køre for stærkt ubevidst. Skellet mellem det bevidste og det ubevidste er beskrevet af den nobelprisvindende forsker, Daniel Kahneman, med hans teori om ”Tankestrøm – system 1 og 2”. I teorien kommer Daniel Kahneman ind på, hvordan vi 98% af tiden træffer automatiske beslutninger uden større tankevirksomhed bag (system 1). De sidste 2% er beslutninger baseret på mentalt overskud. Når vi træder for hårdt på speederen, er det ofte fordi, vi tager ubevidste, automatiske beslutninger.

Vil du gerne blive klogere på Daniel Kahneman og hans teori, kan du læse videre her.

Læs næste

Vores mission er simpel - vi vil skabe tryghed i trafikken
Sikkerhed i førersædet: 40% af danskerne vælger trafikalarmer