Sådan sparer du tid i morgentrafikken 

Det er tidligt mandag morgen. Du kører på motorvejen og er på vej til dit arbejde med trætte øjenlåg. Pludseligt begynder bilisten foran dig at sænke farten, og de røde lygter lyser op. Du er ramlet ind i morgentrafikken sammen med alle de andre bilister, og skal nu vente. Hvor irriterende!
Sådan sparer du tid i morgentrafikken 

Sådan sparer du tid i morgentrafikken 

Sådan sparer du tid i morgentrafikken 

Det er ikke for sjov, at du kan føle, at du oplever køer og forsinkelser i trafikken hver dag. Trafikken er fra 2010 til 2022 steget med cirka 14 procent, og antallet af personbiler er vokset med 31 procent i samme tidsperiode. Vi har samlet et overblik over trafikkens udvikling gennem de seneste år og giver dig tips til, hvordan du tackler de stressende timer i trafikken på bedste vis.

Planlæg dine hjemmearbejdsdage

Ifølge Vejdirektoratets nye beregninger, viser det sig, at risikoen for trafikpropper og kødannelser er størst mandag og tirsdag morgen mellem kl. 07.30 og kl. 08.30. Dette tidsrum er meget kort og koncentreret, hvorfor denne tid på døgnet kan kategoriseres som allerværst i trafikken. På turen hjem om eftermiddagen er trafikken mere spredt samt delt ud over et større tidsrum, og der er derfor ikke samme store risiko for kødannelse.

Overordnet er mandag og tirsdag i stigende grad de værste dage i forbindelse med mængden af trafik, mens trafikken om fredagen er faldet markant fra 2019 til 2022. Det kan derfor være en fordel at planlægge sine hjemmearbejdsdage på mandage og tirsdage, hvor trafikken er mest hektisk, og have sine arbejdsdage på arbejdspladsen på fredage i stedet for. På den måde undgår du at bruge ekstra og unødvendig tid i trafikken, hvis du selvfølgelig har mulighed for at bringe dit arbejde med hjem!

Benyt dig af offentlig transport

Ifølge tal fra 2019 spilder danske trafikanter cirka 365.000 timer hver evig eneste hverdag på grund af kødannelse og forsinkelser. Det svarer til 84 millioner timer om året, hvor danskerne sidder fanget i trafikken. Det er både dyrt og irriterende.

Det kan være en mulighed at benytte sig af offentlig transport, specielt på de dage, hvor trafikken er værst, selvom der selvfølgelig også er risiko for at ramle ind i kø her. Mandag og tirsdag er i teorien formidable dage at benytte sig af den offentlige transport. Om det er toget, bussen eller samkørsel, kan det spare både tid og penge for dig. Desuden kan det bidrage til mindre trængsel for alle på vejene.

Undgå længere rejsetid på motorveje

Fra september 2019 til september 2021 er trafikken på motorveje steget med cirka 4,7 procent, hvilket skaber længere og mere komplicerede køreture. Bilister oplever nu en længere rejsetid, og dette kan specielt ses på de københavnske motorveje. Her tager almindelige ruter nu i gennemsnit mere end fem minutter mere at gennemføre. På Motorring 3 i nordgående retning kunne der førhen opstå 23 minutters forsinkelse i gennemsnit, hvorimod der i dag kan opleves en forsinkelse på hele 29 minutter i gennemsnit.

Sommetider kan det altså svare sig at køre på landevejen i stedet for og dermed undgå motorvejen, hvor der ofte opstår kødannelse - særligt på til- og frakørsler. Sørg for at planlægge din rute, specielt alt efter hvilket tidspunkt du bevæger dig på i trafikken. I myldretiden kan det, på visse ruter, netop være ideelt at tage landevejen frem for motorvejen.

Vi håber på, at disse tre tips kan være en hjælpende hånd i den svære, tætte trafik. Vi ønsker dig en god tur, uanset om det er om mandagen, i bussen eller på motorvejen.

Referencer:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/bilister-holder-mere-i-koe-end-foer-corona

https://www.vejdirektoratet.dk/nyhed/2022/myldretiden-rammer-allerhaardest-mandag-morgen

Weiterlesen

Vores mission er simpel - vi vil skabe tryghed i trafikken
Sikkerhed i førersædet: 40% af danskerne vælger trafikalarmer