Saphe i utlandet

Skal du på bilferie gennem Europa?

Med Saphe Drive Pro er du godt dækket ind i alle europæiske lande, og det er nemt at holde fokus på ukendte veje.

Du får både information om 67.000 faste fartkontroller og aktuelle hastighedsgrænser samt bliver advaret, hvis du kører for stærkt. Der er dog nogle få lande, som har særlige regler i forhold til brugen af trafikalarmer, du bør være opmærksom på. Vi anbefaler derfor, at du undersøger de specifikke regler for de lande, du rejser igennem samt din rejsedestination, så du kan nyde en bekymringsfri rejse.

Saphe i Europa

Saphe i utlandet

Saphe i Europa

Denne meldingen er til alle sjåfører som skal på tur i Europa. Vær oppmerksom på at Saphe ikke er lovlig å bruke i alle land. Vi oppfordrer deg derfor til å følge gjeldende regelverk for transittlandene du reiser gjennom og reisemålet ditt.

Vi er klar over at følgende land forbyr varsling av fartskontroller: Sveits I Sveits er bruk av utstyr som varsler om fartskontroll strengt forbudt. Konsekvensene for overtredelse kan bli store bøter, som man selvsagt vil unngå. Det anbefales derfor å slå av Saphe-enheten mens du kjører i Sveits, men for å være helt sikker på å overholde reglene bør du fjerne enheten slik at den ikke er synlig


Tyskland

I Tyskland er det ulovlig for føreren av bilen å bruke utstyr som varsler fartskontroll. Det er ikke ulovlig å eie utstyret, derfor selges produkter fra Saphe i Tyskland. Vi har ingen erfaring med bøter og forventer derfor ingen problemer med bruk av Saphe i Tyskland


Frankrike

I Frankrike er det kun tillatt å varsle om fartskontroller hvis selskaper som oss følger spesifikke regler og får godkjent produktene sine. Saphe er dessverre ikke godkjent i Frankrike og oppfyller ikke kravene deres. Vi er ikke kjent med om det utstedes bøter for bruk av enheter som Saphe i Frankrike, men det er best å utvise forsiktighet og avstå fra å bruke enheten der.


Tyrkia, Kypros og Makedonia

I Tyrkia, Kypros og Makedonia er det ulovlig å varsle om fartskontroll. Dessverre har vi ikke informasjon om bøtestørrelser eller i hvilken grad loven håndheves i disse landene. Det er viktig å være klar over dette og følge lokale lover og regler under reisen. Husk alltid å være oppdatert på gjeldende regelverk for landene du besøker i løpet av din selvkjørende ferie. Dette kan spare deg for ubehagelige bøter og problemer underveis. Kjør trygt og respekter de lokale trafikkreglene for å sikre en hyggelig og problemfri tur i Europa.

Les neste

5 tips: Sådan bliver du en bedre pendler
Pas på de små i trafikken