I førersetet med Joachim Kay Stender

I førersædet med Joachim Kay Stender

I førersetet med Joachim Kay Stender

I førersædet med Joachim Kay Stender

Joachim Kay Stender er en stor bilentusiast med en forkjærlighet for tyske og analoge biler. Med et titalls BMW-er og en håndfull Porscher viser det at Joachim ikke kan la være å utforske nye biler. Joachim utforsker også nye biler i jobben som markedssjef for leasingselskapet Granturismo Cars. Du har kanskje allerede sett Joachims eksplisitte og ærlige videoer med eksklusive biler. Videoene har vokst til en av Danmarks største bilrelaterte kanaler på sosiale medier.

Vi spurte om Joachim Kay Stenders erfaringer med biler og hvorfor han elsker dem så høyt. Få også Joachims beste bilråd.

1. Hva var din første bil?

Min første bil var en 25 000 kilometer, helt original BMW e36 318iS coupé med manuell girkasse. Hvis jeg hadde beholdt den i dag, ville den vært verdt mye penger. Jeg vil aldri glemme lukten av en uberørt, original bil fra 1994. Det var som å snuse for alltid! En sann tidssprang!

2. Hva liker du best med bilkjøring?

Å ha plass til å tenke på livet mitt. Tagger bilen min. Føl hva ingeniørene ønsket å oppnå når de f.eks. bygget min Porsche 911 Turbo. Jeg elsker også vårt danske landskap, de små svingete veiene og det kuperte terrenget på Midtsjælland.

3. Hva er ditt beste bilminne?

Da jeg fikk min første Porsche. Jeg hentet den selv i Sør-Tyskland i 2012. Det var en Porsche Boxster 986 2.5 med manuelt gir. På vei hjem på Autobahn satt jeg med tårer i øynene over å endelig eie en Porsche. Jeg glemmer det aldri. Gråter jeg ofte i bilene mine spør du? Ja! F.eks. da jeg var nær ved å krasje min 2018 Focus RS MK3 på Nürburgring.

4. Hva er det siste du kjøpte til bilen din?

Så langt det er mulig tar jeg service på bilene mine selv, da jeg faktisk elsker å jobbe med dem. Har akkurat skiftet olje og filter på min Volvo XC90 D5 AWD R design. Så dette er det siste jeg kjøpte.

5. Hva er ditt beste bilråd?

Selg feriehuset og bruk pengene på bilen du alltid har drømt om. Er det økonomisk ansvarlig? Ja, siden sommerhuset ditt sikkert er så stygt uansett at du ikke får det solgt. En Jaguar XJ220 er både penere og en bedre investering.

Prøv nå å gjøre livet ditt interessant i stedet for å fokusere på pensjonen din. Du er sannsynligvis død før du får brukt den uansett.

Om "I førersetet"

I førersetet er en intervjuserie hvor vi spør om skuespillernes forhold til bilene sine. Vi ønsker å dele de morsomme historiene og spennende opplevelsene de har hatt med bilene sine gjennom livet. Konseptet er enkelt: Fem faste spørsmål og en rekke sylskarpe svar. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få førerplassen direkte i innboksen din.

Les alle I førersetet- intervjuer her .

Les neste

I førersædet med Bettina Bøjstrup
Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser