Vår misjon er enkel – vi vil gjøre trafikken tryggere

Saphe er et ledende dansk selskap innen trafikkalarmer og trafikksikkerhet. Vår misjon er å skape en tryggere trafikkopplevelse for alle ved å hjelpe bilister med å kommunisere og dele trafikkdata på en enkel og effektiv måte. 
Vår misjon er enkel – vi vil gjøre trafikken tryggere

Vår misjon er enkel – vi vil gjøre trafikken tryggere

Vår misjon er enkel – vi vil gjøre trafikken tryggere

Saphe er et ledende dansk selskap innen trafikkalarmer og trafikksikkerhet. Vår misjon er å skape en tryggere trafikkopplevelse for alle ved å hjelpe bilister med å kommunisere og dele trafikkdata på en enkel og effektiv måte. 

Med over én million brukere over hele Europa, fungerer Saphe som et fellesskap hvor bilister hjelper hverandre med å unngå farlige situasjoner på veiene. 

Nå er vi også klare for å bidra til økt sikkerhet på de norske veiene! 

Trygghet på veien er en del av vårt DNA. Vi ønsker å gjøre din hverdag i trafikken tryggere ved å hjelpe bilister med å enkelt kommunisere og dele trafikkdata med hverandre. 

Trygghet i trafikken handler om flere aspekter: 

  • Sikker fremkomst: Unngå ulykker og farlige situasjoner. 
  • Kom i tide: Unngå unødvendig tid i trafikken. 
  • Økonomisk trygghet: Unngå bøter. 

Saphe-brukere er en del av et trafikkfellesskap hvor de bidrar til å advare andre brukere om ulykker eller farer ved å rapportere inn hendelser. På denne måten hjelper du ikke bare andre, men også deg selv.  

Sikkerhet handler også om å komme frem i tide. Vi jobber kontinuerlig med teknologier som bidrar til å redusere unødvendig tid i trafikken. 

Med en Saphe-trafikkalarm får du også økonomisk trygghet, ettersom vi varsler deg om alle typer fartskameraer og fotobokser. Vi hjelper deg med å senke farten, og kanskje sparer du en bot eller to. 

Med andre ord: Vi gjør det enkelt for deg å følge trafikkreglene. 

Det foretrukne trafikkfellesskapet 

For å lykkes med vår misjon er det avgjørende at vi har et sterkt fellesskap blant Saphe-brukerne. Vi hjelper hverandre mer enn du kanskje tror, og gjennom et solid fellesskap skaper vi de beste forutsetningene for økt trafikksikkerhet. 

Derfor er vår visjon å bli det foretrukne trafikkfellesskapet. Freddy Sørensen, administrerende direktør og grunnlegger av Saphe, sier følgende om dette: «Fellesskapet er helt avgjørende for at vi skal kunne skape trygghet for våre brukere i trafikken. Jeg er både stolt og takknemlig for at over én million bilister har valgt Saphe.» 

Vi ønsker å redusere antall dødsulykker i trafikken 

I tråd med vår misjon om økt trafikksikkerhet, har vi et spesielt fokus på å redusere antall dødsulykker. Vi har utviklet en trafikkalarm som støtter dette målet. Trafikkvarslerne våre består av to typer alarmer: røde og blå. 

Røde varsler indikerer fare på veien og andre hendelser som krever din oppmerksomhet. Dette er spesielt viktig for å forhindre sekundærulykker, særlig på motorveiene. 

Blå varsler har som mål å oppmuntre sjåfører til å senke farten på veistrekninger der det er økt behov for fartsregulering. Fartsovertredelser er en av de største årsakene til dødsulykker, og høy fart kan enten forårsake eller forverre ulykker.  Derfor gjør vi vårt beste for å varsle Saphe-brukerne om farlige strekninger med hastighetskontroll. Vi har faste alarmer ved alle fotobokser, og brukerne hjelper hverandre ved å rapportere mobile fotobokser som ofte står på veier hvor det er behov for fartsreduksjon. 

Vårt ønske om å redusere dødsulykker i trafikken er i samsvar med FNs bærekraftsmål 3.6, som handler om å redusere antall drepte og skadde i trafikken. 

Rapportering av røde varsler 

Hver måned rapporterer Saphe-brukere over hele Europa mer enn 10 millioner røde varsler fordelt på nesten 50 millioner kjøreturer. Disse varslene omfatter blant annet trafikkfarer og havarerte kjøretøy. Vi setter stor pris på at så mange brukere aktivt bidrar til trafikkfellesskapet. Hver gang en Saphe-bruker rapporterer et varsel, bidrar de til å øke trafikksikkerheten ved å gjøre andre bilister oppmerksomme på hendelser i trafikken. 

Reading next

Fartsbøter og bøtesatser i Norge