Pas på de små i trafikken

Pas på de små i trafikken

Pas på de små i trafikken

Pas på de små i trafikken

Mandag d. 8. august er første skoledag for mange nye trafikanter, der skal lære at begå sig i trafikken. I den forbindelse danner vejene omkring skolen ramme for en meget kaotisk trafik; med børn der skal sættes af, hentes igen og børn der selv formår at komme til/fra skolen. Dette sætter store krav til os der kører bil, da vi skal være ekstra opmærksomme på pludselige og uforudsigelige bevægelser fra de små nye bløde trafikanter.

Vores mission hos Saphe er først og fremmest at skabe sikkerhed i trafikken. Derfor har vi også valgt at udvikle en alarm som advarer dig, når du er i nærheden af en skolevej. Du skal blot slå alarmen ”skolevej” til i din Saphe Link App, så vil du i fremtiden blive alarmeret, når du kører ind i en skolezone.

Derfor alarmerer vi dig ved en skolevej

Har du din daglige færden på eller omkring en skolevej, kender du nok til den tætte trafik. Aflæsning i højre og venstre side alt imens den refleksklædte skolepatrulje styrer hårdhændet fodgængerfeltet. Der sker meget på skolevejen i morgentimerne, og det giver måske sig selv at man skal være ekstra opmærksom på bløde trafikanter omkring vejen.

Når morgenrykket er løjet af, udgør skoleveje en zone, hvor børn færdes indtil skoledagen er ovre. Det betyder, at du som bilist stadig skal være opmærksom på de bløde trafikanter. Selvom klokken er slået 15, kan et barn stadig befinde sig på vejen uden helt at have orienteret sig i trafikken – skolebørnene er jo nye i trafikken. Netop derfor giver vi dig et lille ”bip”, når du møder en skolevej på din tur.

Det kan blive dyrt at køre for stærkt

Ikke nok med du skal være opmærksom på bløde trafikanter, så er der ofte en nedsat fartgrænse på skolevejene. Er speederfoden lidt for tung i sådan en zone, kan det betyde ekstra høje bøder.

I forbindelse med skolestart i 2021 blev der givet bøder for i alt 7.100 forseelser ved politiets øgede indsats i uge 32 og 33 landet over. Forseelserne var fordelt således:

  • 6.095 hastighedsovertrædelser på skolevejene.
  • 207 voksne og børn havde ikke sikkerhedssele på.
  • 60 benyttede mobiltelefon under kørslen.

Med en hastighed på 38 km/t i en 30 km/t zone, betyder det en bøde på 1.800 kroner. Sniger farten sig over 48 km/t, i samme zone, betyder det en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 4.200 kroner.

Kør derfor med en Saphe trafikalarm. Så bliver du alarmeret ved skoleveje og fartkontrol.

Kør derfor med en Saphe trafikalarm. Så bliver du alarmeret ved skoleveje og fartkontrol.

Fokus på de bløde trafikanter

Vi støtter op om Børneulykkesfondens årlige refleksdag. Det har vi gjort siden efteråret 2019.

Børneulykkesfondens årlige refleksdag sætter fokus på bløde trafikanter og synligheden af disse i trafikken. Det gør de ved blandt andet at dele reflekser ud i den dunkle morgentrafik den sidste torsdag i oktober hvert år.

Målet med vores støtte er at sætte fokus på synlighed i trafikken og brugen af reflekser i den mørke tid.

Køb en Saphe trafikalarm og vær med til at sætte fokus på bløde trafikanter.

Læs næste

Saphe i Europa
Nu kan du se alle hastighedsgrænser i Danmark!