Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

Når du kører bil i Danmark, er der en række love og regler, du skal forholde dig til som bilist. Fart er en af de største syndere i forbindelse færdselsuheld. Af den grund giver politiet bøder, klip og frakendelser af kørekortet ved brud af færdselsloven. Det er dog ikke kun fart, der kan give bøder, klip og frakendelser. Spiritus, narkotika/euforiserende stoffer og uhensigtsmæssig kørsel kan nemlig også være årsag til et dyrt møde med politiet.

Vi har i denne artikel samlet alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekortet.

Det koster det at køre for stærkt

Mange har nok oplevet, bevidst eller ubevidst, at køre lidt for stærkt. Men hvordan er det lige med bødetaksterne for at køre for stærkt? Og hvad med hastighedstillæg, skærpelser og vejarbejde?

Størrelsen af fartbøden afhænger af, hvor mange procent du har kørt for stærkt på en bestemt vejtype. I denne artikel giver vi et overblik over bødetaksterne ved at køre for stærkt, og hvornår der vil tilfalde et hastighedstillæg og en skærpelse. Til sidst giver vi også et eksempel på en fartbøde ved vejarbejde.

Træt af fartbøder? Bliv alarmeret ved fartkontrol - køb en Saphe trafikalarm.

Ved denne hastighed får du et klip i kørekortet

Speederfoden kan være bevidst eller ubevidst tung. Men hvilken konsekvens kan det have for dit kørekort, hvis den bliver lidt for tung? I denne artikel kan du læse om hvilke hastigheder, der udløser klip i kørekortet.

Disse forseelser giver klip i kørekortet

Det er ikke kun fart, narkotika/euforiserende stoffer og spiritus i blodet, der kan give klip i kørekortet. Der er en lang række andre forseelser, der ligeledes giver et klip. Se listen over forseelser der giver klip i kørekortet inklusiv hvilken bøde der gives.

Betinget og ubetinget frakendelse

Frakendelse af kørekortet kan ske på forskellige måder. Ens for alle er at du enten skal have overtrådt færdselsloven mere end tre gange på tre år, kørt for hurtigt eller kørt spirituskørsel. Men hvordan skelner man mellem betinget og ubetinget frakendelse, og hvad vil det sige? Det kan du læse om i denne artikel.

Fartgrænser og bøder med trailer og campingvogn

Hægter du en trailer eller campingvogn bag på din bil, skal du være opmærksom på særlige fartgrænser og tilhørende bødesatser for overlastning. Både trailere og campingvogne kan nemlig udgøre en øget fare i trafikken. Møre dæk og forkert lastede trailere og campingvogne kan ikke blot være til fare for dig, men kan også udgøre stor fare for bilister omkring dig. Læs mere i denne artikel.

Skab tryghed for dig og dine medtrafikanter ved at køre med en Saphe trafikalarm. Find den, der passer dig her.

OBS: Ovenstående er vejledende, ikke udtømmende og skrevet ud fra gældende lov pr. udgivelsesdatoen. Vi henviser til Politiets hjemmeside for mere information.

Læs næste

Få bedre hjælp til at holde fokus i trafikken
Kør-selv-ferie i Europa: Fartkontrol, Fartbøder & Miljøzoner